Jablanički okrug Jug Srbije Kultura Medveđa Vesti

Održan II Međunarodni festival folklora u Medveđi

U sredu, 14. avgusta, u Medveđi je održan II Međunarodni festival folklora. Ove godine učešće je uzela 7 grupa iz Srbije, Poljske, Litvanije i Severne Makedonije.

Festival je počeo defileom svih učesnika.

Pre početka festival, goste predstavnike folklornih grupa, primio predsednik opštine Medvedja dr Nebojsa Arsic u svom kabinetu, gde su razmenili poklone.

“Mi imamo ambicije da ovaj festival postane tradicionalan, da svake godine bude sve masovniji i  da nam dolaze učesnici iz što više zemalja. Ove godine pored gostiju iz Crne Gore i Bugarske, bilo je i gostiju iz Poljske, Litvanije i Severne Makedonije. To je nešto čime se mi ponosimo, jer je Medveđa poznata po očuvanju kulturne baštine, po mnogobrojnim manifestacijama koje neguju tradiciju. Skoro smo otvorili školu za mlade talente za gusle i gajde. Pored gostiju iz inostranstva, imali smo goste iz Srbije i nekoliko grupa našeg Razigranog kola. I ovom prilikom smo napunili salu Kulturnog centra. Očekujemo dosta posetioca in a sutrašnjem koncertu Bilje Krstić i Bistrika. Ove godine krećemo i sa koncertima ozbiljne muzike, tako da neće nedostajati kulture u Medveđi.” Istakao je predsednik opštine Medveđa dr Nebojša Arsić.

Komentari

Svaki korisnik je lično odgovoran za svoj objavljeni komentar. Objavljeni komentari korisnika nisu stav redakcije portala. Info Centar Juga ne garantuje za tačnost informacija iznetih u komentarima korisnika i zadržava pravo da bez upozorenja ukloni svaki komentar koji sadrži reči mržnje, rasizma, vređanja ljudskog dostojanstva ili bilo kakvog drugog oblika nepoštovanja i ugrožavanja drugih.

Napišite nam šta mislite...

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.