Medveđa Vesti

Održan karate turnir "Jablanica OPEN 2016" u Medveđi

Tradicionalni 12. po redu karate trunir „Jablanica OPEN“ održan je danas u Medveđi.

Medveđa – Danas je u sportskoj hali u Medveđi u saradnji sa novoformiranim sportskim savezom u tom mestu održan 12. po redu međunarodni karate turnir „Jablanica OPEN 2016“.

Jablanica open 03 Jablanica open 01 Jablanica OPEN 01

Na turniru je učestvovalo 210 učesnika iz 18 klubova, 16 iz Srbije i 2 iz inostranstva, od kojih 1 iz Bugarske iz mesta Haskovo a drugi iz Štipa iz Makedonije. Iz našeg kraja učestvovali su, domačin, karate klub „Jabalnica“ iz Medveđe, karate klubovi Vikotrija i Radan iz Lebana, te Ipon, Unsi i Sen sej iz Leskovca i Šotokan iz Vlasotinca.

Jablanica open 04 Jablanica open 05 Jablanica OPEN 04

Turnir je svečano otvorio Nebojša Arsić, predsednik opštine Medveđa, koji je poželeo svim učesnicima dobar plasman i uspeh na takmičenju. Arsić je kazao tom prilikom da će lokalna samouprava i dalje podržavati sve što je vezano za sport u Medveđi, jer je jedan od ciljeva lokalne samopurve da se deca i mladi sve više okrenu sportu i rekreaciji i na taj način sklone sa ulice.

Jablanica OPEN 02 Jablanica OPEN 03 Jablanica OPEN 05

Takmičenje se odvijalo u katama ekipno i pojedinačno i u borbama pojedinačno. U generalnom plasmanu najbolji su bili karatisti kluba Mladost iz Bosilegrad, drugu poziciju zauzeli su gosti iz Haskova iz Bugarske, a na trećem mestu plasirali su se članovi kluba Feniks iz Vranja. Za najbolje pojedince i ekipe organizatori su obezbedili medalje i pehare.
Organizator turnira je profesor biologije Milivoje Zlatković u saradnji sa sportskim savezom opštine Medveđa, koji je inače tek sad formiran.