Društvo Jablanički okrug Jug Srbije Lebane Vesti

Održan kviz iz matematike za osmake

U OŠ Vuk Karadžić organizovan je kviz iz matematike ovog puta za učenike osmog razreda. Kviz je, u saradnji sa nastavnicima matematike, osmislila nastavnica matematike u ovoj obrazovnoj ustanovi Jelena Trajković.

Učenici su bili podeljeni po odeljenjima, tako da su bile četiri ekipe, dok su publiku i navijače činili ostali učenici ove škole kao i nastavnici.
U prvom delu su kapiteni grupa davali odgovore na pitanja koja je postavljao voditelj kviza Aleksandar Jović i za svaki tačan odgovor dobijali poene. Drugi deo kviza je bio Polibijev kvadrat za koji su učenici pokazali veliku zainteresovanost i pokazali logičko zaključivanje. Na kraju kviza su bile asocijacije gde su učenici kroz igru  pokazali svoja znanja i spretnost u brzini i tačnosti davanja odgovora.
Komisiju su činile nastavnice Snežana Stojilković i Jelena Trajković. Pobednici su dobili simbolične poklone u vidu školskog pribora. Ovo je samo još jedna u nizu aktivnosti koje se realizuju u školi te treba pohvaliti trud i entuzijazam zaposlenih kao i dobru volju, razumevanje i podršku direktora ove vaspitno-obrazovne ustanove.
Kako je protekao kviz pogledajte u foto galeriji.