Jablanički okrug Jug Srbije Lebane Vesti

Održan kviz o Vuku Karadžiću

U OŠ ,,Vuk Karadžić“ u Lebanu mesec novembar ispunjen je brojnim aktivnostima kako zabavnog, edukativnog, tako i takmičarskog tipa.

Već četiri godine za učenike osmog razreda održava se tradicionalni kviz o Vuku Karadžiću. Kroz tri nivoa pitanja i odgovora učenici pokazuju znanje o životu i delu reformatora jezika i pravopisa. U kvizu znanja učestvovali su predstavnici sva četiri odeljenja 8. razreda ove vaspitno obrazovne ustanove. Uz navijanje i podršku svojih drugara učenici su pokazali veoma zavidno znanje o Vuku Stefanoviću Karadžiću, jedne od najznačajnijih istorijskih ličnosti Srbije. Nastavnici su se potrudili da pitanja budu zanimljiva i da obuhvate sve najznačajnije činjenice iz života i rada Vuka Karadžića. Žiri su sačinjavali nastavnici ove obrazovne ustanove, koji su nadgledali da takmičenje prođe u najboljem redu.

 

 

Ove godine su odeljenje VIII/1 predstavljale učenice Emilija, Jelena i Miljana, odeljenje VIII/2 Anastasija, Anđela i Dajana, odeljenje VIII/3 Nastasija, Mladen i Đorđe, a odeljenje VIII/4 Bogdan, Dušan i Anđela.

 

 

U fer atmosferi u današnjem kvizu najbolje su se snašli učenici odeljenja VIII/4, koji su odneli pobedu, a za svoje znanje i veštine koje su pokazali u kvizu dobili su i vredne nagrade u vidu tinejdžerskih romana i školskog pribora.

U školi Vuka Karadžić u Lebanu sa aktivnostima se nastavlja i u budućem periodu, a sledeća sedmica rezervisana je za muzičko- poetsko veče.