Medveđa Vesti

Održan narodni sabor i memorijalni turnir u Bučumetu

Danas je u selu Bučumet služena liturgija povodom praznika Petrovdan i održan memorijalni turnir „Branko Milenović Bane“.

Medveđa/Bučumet – Petrovdanskim slavljem završava se Petrovski post i počinje pričešće vernika koji su poštovali pravila predviđena kanonom Crkve. Ovaj praznik pomen je na stradanje Svetih apostola Petra i Pavla, koje se dogodilo u Rimu 67. godine nove ere, a prema nekim izvorima 69. godine nove ere. Na današnji dan su česti sabori, a jedno od mesta u Srbiji gde se održava Petrovdanski sabor je Bučumet, selo u opštini Medveđa, gde je jutros stotinak ljudi bilo prisutno u bučumetskoj crkvi na liturgiji.

Bucumet 008 Bucumet 009

Liturgiju u hramu „Sv.apostola Petra i Pavla“  je služio jerej Boban Vuković. Nakon liturgije presečen je slavski kolač a za goste je ovogodišnji domaćin priredio slavski ručak.

Bucumet 006

Nakon toga od 12 sati na igralištu pored škole „Partizanski dom“ u ovom emstu održan je tradicionalni memorijalni turnir u malom fudbalu „Branko Milenović Bane“. na truniru su učestvovale ekipe Mija prevoz iz Negosavlja, Panteri, Aksiom i ekipa Kockari.

Bucumet 005 Bucumet 007 Bucumet 010

Prvo mesto osvojila je ekipa Mija prevoz iz Negosavlja, drugo mesto pripalo je ekipi Aksiom iz Lebana, a treće mesto osvojila je ekipa Kockari. Za najbolje ekipe organizatori su obezbedili pehare, medalje i dresove. Organizator turnira bila je Turistička organizacija iz Medveđe uz podršku meštana i lokalne samouprave.

Bucumet 004 Bucumet 003 Bucumet 002