Vesti

Održan probni završni test

Testom iz matematike, u petak 13. aprila počeo je probni završni test za učenike osmog razreda, koji je nastavljen danas od 9 sati, kada su učenici radili test iz srpskog jezika, dok je izrada kombinovanog testa počela u 11.30 sati. Za svaki test imali su maksimalno dva sata za rešavanje 20 zadataka.

Ovo testiranje je priprema za malu maturu. Cilj testiranja je provera učeničkih znanja iz ovih predmeta, na šta bi trebalo da obrate više pažnje, kao i da se upoznaju sa tipom zadataka koji će biti na glavnom završnom ispitu.

 

U OŠ „Radovan Kovačević – Maksim“ u Lebanu, probni završni test je održan po predviđenoj satnici i nije bilo nikakvih nepravilnosti. Od 83 učenika u osmom razredu (81 učenik u matičnoj školi i 2 učenika u izdvojenom odeljenju u Klajiću), na probni završni ispit je izašlo 82 učenika. Učenici su zadovoljni izašli iz sale gde je održano polaganje, uz komentare da je matematika bila malo teža od srpskog jezika, a da im je najviše muke zadao kombinovani test.

 

Ove školske godine, osmake čeka mala promena u načinu bodovanja završnog testa, pa će za uspeh iz škole dobiti najviše 60 bodova, a sa testova 40. Mali maturanti su na ovaj način imali prilike da dva meseca pre male mature, koja je zakazana za 18, 19. i 20. jun, provere svoje znanje.