Bojnik Društvo Jablanički okrug Srbija Vesti

Održan Prvi memorijalni kup posvećen prvom načelniku Posebnog odeljenja KPZ Požarevac, Goranu Nenadoviću

Uprava za izvršenje krivičnih sankcija organizovala je Prvi memorijalni kup iz praktičnog streljaštva u znak sećanja na prerano preminulog načelnika Posebnog odeljenja KPZ Požarevac (Zabela) Gorana Nenadovića. Organizovanjem memorijalnog kupa koji će nositi ime Goran Nenadović, Uprava želi da sačuva sećanje na prvog načelnika Posebnog odeljenja, koji je iznenada preminuo u svojoj 43 godini pre nepunih godinu dana.

    

„Goran je bio jedan od naših najvećih profesionalaca koji je učestvovao u izradi brojnih zakonskih akata vezanih za izvršenje kazne zatvora za najteža krivična dela“, istakao je direktor Uprave Dejan Carević, dodajući da je Nenadović bio izuzetno posvećen poslu, ne štedeći sebe uprkos svim izazovima koje on nosio sa sobom.

    

„Nenadović je postavio visoke kriterijume u Službi ba obezbeđenje i na drugima je da poštuju legat čoveka koji je voleo uniformu i bio odan službi i državi iznad svega. Ostaće upamćen i po svojim ljudskim kvalitetima jer je, pre svega, bio prijatelj koji je umeo da sasluša i pomogne ljudima u svakoj situaciji“, naglasio je Carević.

    

Na memorijalnom kupu je učestvovalo 67 pripadnika Službe za obezbeđenje iz 20 kazneno- popravnih ustanova koji su se takmičili ekipno i pojedinačno. Na turniru su predstavljeni oprema interventne jedinice Okružnog zatvora u Beogradu i proizvodni program KPZ Beograd – školski rančevi, sportske i ženske torbe, kao i oprema od nepromočivog materijala za lov, ribolov i planinarenje.

 

Goran Nenadović, dugogodišnji načelnik Posebnog odeljenja Krivično-popravnog zavoda u Požarevcu (Zabela) i rođeni brat predsednika opštine Bojnik,  preminuo je 07. novembra 2021. godine. Sahranjen je u Bojniku 9. novembra. U dugoj istoriji Bojnika ovo je sigurno bio najtužniji ispraćaj, a kako svi kažu Goran Nenadović je to zaslužio svojim poštenjem i ljubavlju prema gradu u kome je rođen i odrastao.

infocentarjug.rs