Bojnik Vesti

Održan prvi "Zlatni kotlić" u Bojniku

Proteklog vikenda u Bojniku je po prvi put održano takmičenje u pripremanju riblje čorbe pod nazivom „Zlatni kotlić Bojnika“. Organizator je Turistička organizacija opštine Bojnik, uz podršku lokalne samouprave, a koorganizator Udruženje sportskih ribolovaca „Pusta reka Bojnik“.

Bojnik – Nadmetanje je održano ispred sportske hale, na keju pored Puste reke, pred nekoliko stotina posetilaca i ljubitelja ribljih jela, medija i predstavnika opštine Bojnik.
U takmičarskom delu bilo je prijavljeno 13 ekipa. Pored ekipa iz Bojnika bilo ulestovale su i ekipe iz Beograda, Niša, Medveđe i Lebana. Tročlani žiri sastavljen od iskusnih poznavalaca ribljih specijaliteta iz Niša i Leskovca, a ocenjivao je jela prema kompaknosti, ukusu, boji, masnoći, svežini i pikantnosti.

kotlic-bojnik-015 kotlic-bojnik-016 kotlic-bojnik-017

Pobednička ekipa je „Eco-fishing 1“ iz Niša, drugo mesto zauzela je ekipa „Upravnog odbora Turističke organizacije Bojnik“, a treće „Eco-fishing 2“, takođe iz Niša. Za prvo mesto organizator je obezbedio kao nagradu kotlić za pripremu riblje čorbe, a svim ostalim učesnicima uručene su zahvalnice.
Program je upotpunjen odgovarajućim kulturnim i muzičkim sadržajem u kome su učestvovali KUD „Belac“ iz Pridovrice i turbači. Brojni posetioci manifestacije imali su priliku da probaju čorbe svih ekipa učesnica.

kotlic-bojnik-018 kotlic-bojnik-019 kotlic-bojnik-020

Organizatori „Zlatnog kotlića“, Turistička organizacija opštine Bojnik i Udruženje sportskih ribolovaca „Pusta reka Bojnik“ zadovoljni su nadmetanjem kao i odazivom ekipa, s obzirom na to da je ovo prva manifestacija ove vrste u Bojniku, a ni mnogobrojni posetioci ne kriju zadovoljstvo zbog ukazane prilike da uživaju u jelima okupljenih vrsnih kuvara.

kotlic-bojnik-021 kotlic-bojnik-033 kotlic-bojnik-032 kotlic-bojnik-031 kotlic-bojnik-030 kotlic-bojnik-028 kotlic-bojnik-027 kotlic-bojnik-026 kotlic-bojnik-022