Jug Srbije Lebane Leskovac Vesti

Održan sastanak individualnih proizvođača voća i povrća sa predstavnicima kompanije METRO Cash&Carry

U velikoj Sali PKS-RPK Jablaničkog i Pčinjskog okruga danas je održan sastanak individualnih poljoprivrednih proizvođača sa predstavnicima kompanije METRO Cash&Carry.
Skup, čiji je cilj povezivanje i što veće uključivanje domaćih proizvođača u prodajnu mrežu ove trgovinske kuće, organizovala je Privredna komora Srbije u saradnji sa regionalnim privrednim komorama.Ispred Privredne komore Srbije prisutne je pozdravio g.din Veljko Jovanović, sekretar Udruženja za biljnu proizvodnju koji je ukazo na značaj uključivanja lokalnih proizvođača u velike sisteme veleprodaje.

METRO Cash&Carry Srbija deo je nemačke METRO Grupe, jedne od najvećih internacionalnih trgovačkih kompanija na svetu, koja uspešno posluje već više od pola veka. Metro ima više od 21 milion zadovoljnih kupaca u 25 zemalja širom sveta, a u Srbiji posluju više od 12 godina.
Goran Jović, direktor PKS-RPK Leskovac pozvao je individualne poljoprivredne proizvođače da se aktivno uključe u diskusiju na sastanku i na taj način saznaju što više o uslovima uključivanja u Metro sistem veleprodaje.
Hajnalka Herak, viši rukovodilac nabavke u kompanije METRO Cash&Carry, napomenula je da se kompanija proteklih godina posebno usmerila na proširenje saradnje sa lokalnim proizvođačima i zadrugama, čime podstiče mala gazdinstva da postanu konkurentnija na tržištu, unaprede proizvodnju i uključe se u Metro sistem veleprodaje.
Ovaj skup je bio odlična prilika da se, proizvođači svežeg voća i povrća, detaljnije upoznaju sa mogućnostima, načinom i uslovima plasmana robe posredstvom METRO Cash & Carry lanca i da uspostave direktne kontakte sa predstavnicima nabavke, kontrole kvaliteta i distributivnih centara ove kompanije.