Bojnik Crna Trava Društvo Jablanički okrug Jug Srbije Lebane Leskovac Medveđa Vesti Vlasotince

Održan sastanak inspekcijskih službi i vlasnika ugostiteljskih objekata u Jablaničkom okrugu

U ponedeljak 07. septembra u Jablaničkom upravnom okrugu, održan je sastanak na kojem su prisustvovali načelnik okruga, šef Odseka za sanitarni nadzor, predstavnici komunalnih inspekcija i komunalne milicije, jedinica lokalnih samouprava sa teritorije Jablaničkog okruga, na kome su dogovoreni zajednički nadzori nad ugostiteljskim objektima na teritoriji Jablaničkog okruga, a sve u cilju poštovanja mera Vlade Republike Srbije koje se tiču sprečavanja širenja zarazne bolesti COVID-19 izazvane virusom SARS-Cov-2.

Dan kasnije, u Jablaničkom upravnom okrugu, održan je sastanka načelnika okruga, šefa Odseka za sanitarni nadzor Leskovac, načelnika inspekcijskih službi Gradske uprave grada Leskovca i većine vlasnika ugostiteljskih objekata u Jablaničkom okrugu. Ugostiteljima su predočene aktuelne uredbe, naredbe i odluke Vlade Republike Srbije (Republički Krizni štab) a u skladu sa istim vršiće se pojačan nadzor nad ugostiteljskim objektima.

Svaki inspektor vršiće nadzor iz svog domena u okviru zajeničkih nadzora. U slučaju da je došlo do nepoštovanja propisanih mera podnosiće se prekršajne prijave u roku od 48 sata od strane inspekcijskih službi, navodi se u saopštenju iz kabineta načelnika Jablaničkog upravnog okruga.

 

Info centar juga