Jablanički okrug Jug Srbije Medveđa Sijarinska banja Vesti

Održan sastanak sa holandskom kompanijom u vezi prečišćavanja otpadnih voda u Medveđi i Sijarinskoj banji

Predstavnici eminentne holandske kompanije BLUECO, posetili su opštinu Medveđa sa ciljem da se upoznaju sa mogućom izradom rešenja za problem, koji ima opština Medveđa i Sijarinska Banja, sa otpadnim vodama. Kompanija je zainteresovana za saradnju u oblasti prečišćavanja otpadnih voda, a prvi kontakt sa predstavnicima ove kompanije ostvaren je na Srpsko-holandskom biznis forumu „Voda i Energija 2019“, održanom u Beogradu. Na forumu je dogovorena poseta opštini Medveđa u cilju davanja predloga rešenja u oblasti otpadnih voda.

Forum je okupio sve zainteresovane strane, a održan je u organizaciji Privredne komore Srbije i Ambasade Kraljevine Holandije, uz podršku Ministarstva za zaštitu životne sredine i Evropske banke za rekonstrukciju i razvoj.

Sastanak je održan i u kabinetu predsednika opštine Medveđa, dr Nebojše Arsića, gde su pored predstavnika kompanije BLUECO, prisustvovali zamenik predsednika opštine Medveđa, Goran Ivanović i stručna služba opštinske uprave opštine Medveđa.

Gosti su nakon sastanka obišli staro postrojenje za prečišćavanje voda u Medveđi i izvore termalnih i mineralnih voda u Sijarinskoj Banji. Trenutno se rade studije a uskoro i projektna dokumentacije za sisteme za prečišćavanje otpadnih voda u Medveđi i Sijarinskoj banji posle čega bi usledila i izgradnja istih.

 

(Kraj)