Društvo Jug Srbije Leskovac Vesti

Održana 10. izložba suvenira

Turistička organizacija grada Leskovca domaćine je jubilarne 10.  izIožbe suvenira i turističkih publikacija. IzIožba je održana u holu Leskovačkog kulturnog centra. Pokrovitelj manifestacije koja je imala međunarodni karakter, obzirom da su kao izlagali učestvovali predstavnici Republike Srpske i Bugarske, bio je grad Leskovac. IzIagači su se takmičili u 11 kategorija.

12. novembra 2008. godine imao sam zadovoljstvo i čast da otvorim prvu lzložbu suvernira i turističkih publikacija koju je, takođe, organizovala Turistička organizacija Leskovac. Činjenica da danas organizujemo desetu po redu, svedoči o značaju ovakve jedne manifestacije. O njenom kvalitetu govore suveniri i publikacije koje je danas izIožilo četrdesetak izlagača iz zemlje i inostranstva  rekao je otvarajući manifestaciju gradonaćelnik Leskovca Goran Cvetanović.  
“Ovo je dobar naćin da predstavimo našu istorijsku i kulturnu baštinu, kao i prirodna bogatstva. Raduje me što mogu da kažem da i te kako imamo šta da ponudimo turistima koji dodu u naš grad od Roštiljijade, Leskovačkog internacionalnog festivala filmske režije, Jašunjskih manastira, kupališta i hidrocentrale u Vučju, muzeja u Strojkovcu, Paprikarijade itd.” naglasio je Cvetanović
Danas u turističkim kretanjima učestvuje veliki broj Ijudi. Globalizacija, industrijska, tehnološka i saobraćajina revolucija, uticali su na pozicioniranje turizma kao jednog od važanijih faktora ekonomskog razvoja u svetu. Uzimajući to u obzir moramo još više raditi na razvijanju naše turističke ponude, a ovakve manifestacije daju veliki doprinos.
 X lzložbu suvenira i turistiških publikacija ne označavamo ni tradicionalno ni jubilarno smatrajući praznikom svaki dan kada se lepote naše Srbije i bogata tradicija, na koju se oslanja naša svakidašnjica, na osmišljeno umetnički nadahnut i znanjem upotrebljen način prezentuje, a to i ovogodišnja i predhodne izIožbe na najbolji način potrvruju kazao je direktor TOL-a Nebojša Kocić.
Nakon trodnevnog žiriranja, tročlani žiri, sastavljen od eminentnih leskovačkih likovnih i književnih umetnika i predstavnika Visoke poslovne škole strukovnih poslovne škole strukovnih studija i Turistiake organizacije grada Leskovca je dodelio nagrade.