Jablanički okrug Jug Srbije Leskovac Srbija Vesti

Održana 22. sednica Gradskog veća grada Leskovca

Na početku sednice većnici su dali saglasnost na Predlog odluke o izradi izmene plana generalne regulacije i na izradu sanitarne zaštite Deponije Željkovac.

U obrazloženju ovog predloga, šef odeljenja za imovinsko pravne poslove Gradske uprave Jasminka Milenković naglasila je da je prilikom izrade ovog dokumenta urađena i strateška procena koja se odnosi na zaštitu životne sredine, a u skladu sa potrebama zadovoljenja zdravstvenih potreba građana i evropskom praksom koja prati ovu oblast.

Većnici su se pozitivno izjasnili i o Predlogu odluke o proceni rizika od katastrofa na području grada. Na sednici su usvojeni i Izveštaji o radu za prošlu godinu javnih preduzeća Urbanizam i izgradnja, leskovačkog Vodovoda, Komunalca, Toplane, preduzeća Dom, JKP iz Grdelice i Gradske autobuske stanice u Leskovcu.

Usvojeni su i izveštaji o radu za prošlu godinu Kompanije PWW, kao i preduzeća Metroparking jug. Nakon ovih usvojeni su i izveštaji preduzeća koja se bave javnim prevozom putnika na teritoriji grada. Opšta konstatacija bila je da je poslovanje protekle godine usporila, a negde i onemogućila pandemija kovida 19.

Izveštaje o radu podnela je i Ustanova za sport Sportsko rekreativni centar Dubočica, a nakon toga i ustanove kulture. Kako je konstatovao gradonačelnik Goran Cvetanović ustanove kulture su uprkos radu u otežanim uslovima prilagodile svoje poslovanje putem raznih internet platformi. On je kao primer dobre prakse izdvojio Istorijski arhiv koji je poneo epitet najboljeg u zemlji što potvrđuje nagrada Zlatna arhiva.

U okviru obimnog dnevnog reda većnici su se izjašnjavali i o brojnim pojedinačnim zahtevima za naknadu materijalne ili nematerijalne štete. Pitanja razmatrana na današnjoj sednici Gradskog veća naći će se pred odbornocima Gradske skupštine na narednom zasedanju.

izvor: Tv 4S