Jablanički okrug Jug Srbije Medveđa Sijarinska banja Srbija Vesti Zdravlje

Održana humanitarna izložba u Kulturnom centru u Medveđi za pomoć malom Vukanu Andrejeviću

Opština Medveđa, u saradnji sa Kulturnim centrom, organizovala je večeras humanitarnu izložbu pod nazivom „Za Vukanove prve reči“. Cilj okupljanja ove humane akcije je velikoj većini u Medveđi poznata, a to je pružanje podrške porodici Andrejević koja bije bitku za prve reči malog Vukana.
„Iako je Opština Medveđa inicirala ovu humanitarnu akciju, priključili su se svi: naše ustanove, škole, preduzeća, organizacije, pojedinci, celo društvo. Porodici Andrejević je potrebna naša pomoć jer ovo ne može sama. Mi kao lokalna samouprava podržavamo svaku akciju humanitarnog karaktera i ponosni smo na sve učesnike i donatore koji su pomogli u prikupljanju sredstava. Zahvaljujemo se i našem umetniku, Nebojši Jakšiću koji je upriličio ovu humanitarnu izložbu koju večeras otvaramo“, rekao je zamenik predsednika opštine Medveđa, Rade Perović.
Na humanitarnoj izložbi večeras je prikupljen novac dovoljan da pokrije deo koji je nedostajao za prvi ciklus Vukanovog lečenja. Troškovi nastavka lečenja prevazilaze materijalne mogućnosti porodice Andrejević pa se mole svi ljudi dobre volje da pomognu svojim donacijama kako bi Vukan pobedio u svojoj najvažnijoj borbi.

Vukan je treće dete iz uredno vođene i kontrolisane trudnoće. Na rođenju dobija ocenu 10. Prvi problemi se javljaju sa 18. meseci gde roditelji primećuju da Vukan nema razvijen govor kao svi njegovi vršnjaci. Roditelji kreću sa analizama i tretmanima logopeda, defektologa, psihologa, neurofeedbek, imunoterapijama amino kiselinama iz inostranstva. Vukan se razvija u svim sferama sem u govoru. Nakon magnetne rezonance otkriva se da ima bilateralne epileptiforne promene. Jedina nada za Vukanov boljitak je tretman matičnim ćelijama u inostranstvu.

Svi oni koji žele da uplate novac to mogu učiniti na dinarski račun Fondacije Budi human 160-6000001468129-44, kao i SMS porukom 1334 na broj 3030.