Lebane Vesti

Održana peta sednica SO Lebane

Peta sednica SO Lebane, sa 18 tačaka dnevnog reda, održana je danas. Na dnevnom redu bilo je niz odluka i iveštaja o radu ustanova i Javnih preduzeća, ali i imenovanje direktora sportskog centra u Lebanu.

Lebane – Odbornici lokalnog parlamenta u Lebanu danas su zasedali peti put. Na dnevnom redu današnje sednice, koja je trajala nešto više od pola sata, bilo je 18 tačaka dnevnog reda.
Prva tačka odnosila se na rad ugostiteljskih objekata. Odbornici su usvojili predlog da se rad ugostiteljskih objekata ograniči radnim danima od 6 do 23 sata, a vikendom do 24 sata. Izuzetak su školski raspusti i praznici kada će ugostitelji moći da rade radnim danima do 24, a vikendom do 1 sat posle ponoći. Ugostitelji će muziku moći da puštaju do 24 sata.

sednica-so-lebane-28-9-2016-003

Odbornici su potom usvojili Odluke o usklađivanju poslovanja JKP „Komunalac“, JKP „Vodovod“ i JP „Sportsko-rekreativni centar“. Usvojeni su i izveštaji o radu, kao i finansijski izveštaji za 2015. godinu za JKP „Komunalac“, JKP „Vodovod“. Odbornici su usvojili i predlog mreže, godišnji plan, kao i izveštaj o radu PU „Dečja radost“ iz Lebana.
Deveta tačka dnevnog reda bila odlukao pribavljanju, otuđenju i davanju u zakup građevinskog zemljišta u svojini opštine Lebane. Kao jedanaesta tačka doneta je odluka o izmeni plana Javnih nabavki opštine Lebane za 2016. godinu.

sednica-so-lebane-28-9-2016-004

Odbornici su na današnjoj sednici za direktora JP „Sportsko-rekreativni centar“ imenovali diplomiranog ekonomstu – menadžera za marketing i trgovinu Miloša Stevanovića iz Lebana, koji je inače ovu funkciju obavljao kao v.d od decembra prošle godine. Promenjen je i sastav opštinske izborne komisije u stalnom sastavu.

sednica-so-lebane-28-9-2016-002

Imenovani su i novi članovi Školskog odbora u Gimnaziji, novi član Saveta za bezbednost opštine Lebane, kao i članovi komisije za sprovođenje postupka javnog nadmetanja za davanje u zakup poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini. Sednica je završena odborničkim pitanjima.