Društvo Jug Srbije Leskovac Vesti

Održana radionica za male genijalce

Radionicu mentalne aritmetike za osnovce u saradnji sa Naučnim klubom Centra za stručno usavršavanje realizaovala je škola Mentalne aritmetike Malac Genijalac danas u Centru za stručno usavršavanje u obrazovanju.

Škola Mentalne aritmetike Malac Genijalac predstavlja poseban program edukacije namenjen zdravom razvoju dečijeg mozga. Cilj programa je da dete maksimalno probudi svoje mentalne kapacitete, povećavajući sopstveni intelekt i emocionalnu inteligenciju.

 „Mentalna aritmetika je zapravo trening za zdrav mozak, radimo na razvoju dečjeg mozga i njihovih intelektualnih potencijala i kapaciteta. Radimo sa uzrastom dece od 4 do 12 godina jer je tad dečji mozak najaktivniji“ istakla je Jovana Cvetković, iz škole mentalne aritmetike Malac Genijalac

 

Mentalni razvoj se postiže na zabavan i razigran način, zasnovan na tri ključne stvari: računanje abakusom, mentalna aritmetika i didaktičke igre. Na današnjij radionici učestvovali su učenici OŠ „Josif Kostić“ iz Leskovca, a po rečima Jovane Cvetković biće ih još u narednom periodu.

Svojim posebnim metodama i tehnikama omogućuje aktiviranje obe moždane hemisfere i stavljanje u funkciju celog kapaciteta mozga.