Bojnik Jablanički okrug Jug Srbije Vesti

Održana revija boksa u Bojniku

U organizaciji Bokserskog kluba ,,Pusta Reka” u Sportskoj hali Bojnik u subotu je održana prva revija boksa. Pokrovitelj ove bokserske manifestcije je opština Bojnik.
Revija boksa u Bojniku održana je na inicijativu predsednika novoformiranog BK,,Pusta reka” Momira Savića, sa ciljem da se promoviše ovaj sport. Od pre dva meseca formiran je klub i zainteresovanost dece je velika. Na prvoj reviji boksa u Bojniku učestvovali su finalisti jugoistočne Srbije .
Direktor Ustanove sportska hala „Bojnik“ Dejan Stanojević kaže da je veoma zadvoljan što se ovakve sportske manifestacije dešavaju u hali, i da im je cilj da decu sklone sa ulice, kao i onu koja su vezana za kompjutere izvuku iz kuća da se bave sportom.
Mečeve su pratili Bratislav Ristić iz Prokuplja inače vicešampion sveta i Evrope, sedmostruki prvak Jugoslavije, trostruki osvajač zlatne rukavice, prvak Balkana i učesnik na Olimpijskim igrama u Montrealu 1976. godine i predsednik Bokserskog saveza jugoistočne Srbije Ninko Milenković. Na prvenstu jugoistočne Srbije u boksu viđeno je deset mečeva.