Društvo Srbija Vesti

Održana sednica Saveta za nacionalnu bezbednost

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić preneo je večeras, nakon sednice Saveta za nacionalnu bezbednost, da su glavne teme bile analiza situacije na KiM, vakcinacija, borba protiv organizovanog kriminala, ali i nabavka nove opreme i naoružanja, radi jačanja MUP-a i Vojske Srbije.

Foto: Predsedništvo Srbije / Dimitrije Goll

“Imali smo dugu sednicu, jer smo razmatrali sve goruće probleme sa kojima se Srbija suočava, a koji predstavljaju krupan bezbednosni izazov za zemlju”, rekao je predsednik Vučić.

Prva tačka dnevnog reda bila je Kosovo i Metohija, odnosno analiza političke situacije u južnoj srpskoj pokrajini, imajući u vidu nastavak dijaloga, ali i pritisaka na Srbiju da prizna nezavisnost Kosova, kao i rizike sa kojima se suočavaju građani srpske i nealbanske nacionalnosti na KiM.
“Govorili smo i o vakcinama, o tome kako i na koji način da ubrzamo vakcinaciju, kao i kako da se izborimo protiv lažnih vesti koje se odnose na vakcine i na sam proces vakcinacije. To je krupno, sigurnosno, bezbednosno i ekonomsko pitanje za našu zemlju”, rekao je predsednik Vučić i ponovio da Srbiju jedan dan zaključavanja košta 190 miliona dolara.

Treća tačka ticala se organizovanog kriminala, rekao je predsednik Vučić, dok se četvrta tačka odnosila na nabavku nove opreme, tehničkih sredstava i svega što je neophodno za borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala.

“Opremanje i jačanje borbene gotovosti naše vojske, njenih kapaciteta, dodatno naoružanje kako bismo mogli da predstavljamo ozbiljan odvraćajući faktor za sve one koji bi, bilo kada, pomislili da je moguće izvršiti agresiju na našu zemlju”, zaključio je predsednik Vučić.

 

Kraj