Bojnik Jablanički okrug Jug Srbije Vesti

Održana sednica SO Bojnik

24 sednica Skupštine opštine Bojnik održana je danas. Pred odbornicima se našlo deset tačaka dnevnog reda. Na dnevnom redu našlo se niz odluka, predloga i rešenja. 
Odbornici lokalnog parlamenta u Bojniku usvojili su predlog Odluke o izmeni i dopuni srednjeročnog programa uređenja građevinskog zemljišta, predlog Odluke o izmeni i dopuni programa održavanja komunalne infrastrukture i uređenja građevinskog zemljišta za 2018. godinu, potom predlog odluke o ukidanju Fonda za razvoj poljoprivrede opštine Bojnik, kao i predlog Odluke o osnivanju budžetskog fonda za razvoj poljoprivrede na teritoriji opštine Bojnik.
Upravo je tačka o ukidanju Fonda za razvoj poljoprivrede izazvala polemiku odbornika opoziciji i vladajuće većine, jer su odbornici opozicije izrazili sumnju u rad fonda.

  

Potom su odbornici raspravljali i usvojili predlog o imenovanju komisije za izradu, praćenje realizacije i izradu izveštaja o realizaciji programa korišćenja sredstava iz budžetskog fonda za razvoj poljoprivrede.
Odbronici su dali saglasnost i na odluku o obrazovanju robnih rezervi mesa u živoj stoci, potom na odluku o dopuni operativnog plana odbrane od poplava, kao i na odluku o korišćenju sredstava iz budžetskog fonda za zaštitu životne sreine na teriotoriji opštine Bojnik.
Na današnjoj sednici imenovan je za vršioca dužnosti direktora Doma kulture Bojniku, dosadašnji vd direktora Nenad Jovanović.