Društvo Jug Srbije Lebane Vesti

Održana skupština Udruženja penzionera Lebana

Na skupštini u čijem radu je učestvovao veliki broj delagata, inače predstavnika mesnih odbora sa teritorije opštine Lebane, odlučivalo se o pitanjima važnim za pripadnike trećeg doba odnosno penzionera.

Na redovnoj godišnjoj skupštini, koja se inače održava svake godine do kraja marta, delgati su odlučivali o novim članovima skupštine, usvojen je zapisnik sa prošlogodišnje skupštine, kao i zapisnik Nadzornog odbora, a takođe je usvojen i završni račun za prošlu godinu. Delegati su dali saglasnost na izveštaj o radu za 2017. godinu, a takođe su verifikovali i plan rada Udruženja penzionera za tekuću 2018. godinu.

 

Milica Banković, predsednica Udruženja penzionera Opštine Lebane rekla je da će i ove, kao i prethodne godine, aktivnosti Udruženja biti usmerene na poboljšanju kvaliteta života lebanskih penzionera.
„Jedan od prioriteta za ovu godinu biće renoviranje naših prostorija, za šta imamo projekat i nadamo se da ćemo proći na nekom konkursu kod nevladinih organizacija kako bi svim našim penzionerima boravak u našem klubu učinili što prijatnijim. Moram da naglasim da smo od lokalne samouprave dobili računar, koji do sada nismo imali, koji će nam u mnogome olakšati rad. “ ističe predsednica lebanskih penzionera.
Uduženje će po prvi put dobiti i internet jer moderno doba to zahteva, naglašava Bankovićeva.

 

Ona dodaje da će i ove godine organizovati sada već tradicionalne ekskurzije. Prva u nizu biće poseta manastiru Ostrog, potom sledi boravak u Banji Koviljači koji će se realizovati sa vaučerima ministarstva turizma, a planira se i eksurzija do Ohrida.
Udruženje penzionera prošlu godinu završilo je sa dobiti od oko 189 hiljada dinara,  za šta je rukovodstvo penzionera na čelu sa predsednicom Milicom Banković dobilo pohvale od delegata. Ovo je važno, dodaje ona, jer je dugi niz godina unazad udruženje godinu završavalo u minusu.