Jablanički okrug Jug Srbije Medveđa Sijarinska banja Srbija Vesti

Održane „Bogunovačke igre 2019“

Pred velikim brojem gostiju i građana, na terenu pored osnovne škole u Bogunovcu, dana 13. jula održane su 11. Bogunovačke igre, ove godine u organizaciji Mesne zajednice Bogunovac i Sportskog saveza opštine Medveđa.

Manifestaciju je otvorio predsednik opštine Medveđa, dr Nebojša Arsić koji se zahvalio organizatorima, i Milisavu Radosavljeviću, koji je 42 godine proveo na radu u Austriji i svima održao lekciju iz patriotizma pokazavši kako se voli rodna gruda. Radosavljević je mnogo uložio u svoj kraj, direktno ili indirektno.

„Prošle godine smo zajedno otkrili spomenik srpskom Caru Dušanu, čije podizanje je lično on finasirao, zatim je finansijski pomagao održavanje Bogunovačkih igara kada je to bilo potrebno i na tome su mu njegovi Bogunovčani posebno zahvalni“- rekao je Arsić.

Za turnir u malom fudbalu prijavile su se četiri ekipe, a najbolja je bila ekipa „Gazdare“, savladavši u finalu ekipu „Panteri“ rezultatom 5:2. Treće mesto zauzela je ekipa „Lece“. Osim fudbala, publika je imala prilike da vidi i takmičenje u starim veštinama. U disciplini nadvlačenje konopca pobedila je ekipa „Petriljčani“.

U disciplini bacanje kamena s ramena trijumfovao je Aleksandar Gavrilović, a najbolji u skoku u dalj iz mesta bio je Miloš Marinković. U trci na 100m za najmlađe, 1. mesto zauzeo je Dušan Ilić, 2. mesto Milica Popović a 3. mesto Nemanja Ilić.

Najveće interesovanje meštana privukla je disciplina „Presecanje balvana motornom testerom“ koja je pre par godina uvrštena u takmičarski program Bogunovačkih igara. U ovoj sportskoj disciplini trijumfovao je Miloš Pejković.

Pehare i medalje najboljima uručio je predsednik Organizacionog odbora Milisav Radosavljević.

Po završetku sportskog dela Bogunovačkih igara održan je kraći kulturno-umetnički program.

FOTO GALERIJA: