Jablanički okrug Jug Srbije Lebane Vesti

Održane igre bez granica u OŠ „Vuk Karadžić“

Treći dan obeležavanja dečje nedelje u OŠ „Vuk Karadžić“ u Lebanu bio je rezervisan za igre bez granica. U takmičenju koje je sadržalo niz zabavnih igara, koje na različite načine podstiču kreativnost i spretnost učestvovali su učenici od 1. do 4. razreda. 

Svi su se radovali sportskom takmičenju koje je održano danas na terenu ove obrazovne ustanove. „Igre bez granica“ su sadržale pet igara: štafetne igre, preskakanje vijace, nadvlačenje konopca, mali fudbal za dečake i između dve vatre za devojčice.

Pre početka igara najmlađi osnovci su se malo zagrejali radeći vežbe, a nakon toga je krenulo takmičenje po razredima. Đaci prvog i drugog razreda takmičili su se u štafetnim igrama, preskaknju vijače i nadvlačenju konopca, a đaci trećeg i četvrtog razreda u malom fudbalu i između dve vatre.

Atmosfera tokom igara je bila prava navijačka. Bila je ovo lepa prilika da mališani i njihovi učitelji zajedno vežbaju i pokažu kako se može istovremeno zabaviti, uživati i učiniti nešto korisno za zdravlje.

Sutra od 12 sati, takođe u okviru dečje nedelje, osnovci ove škole izvešće predstavu „Buđenje“ u Domu kulture Radan.