Leskovac Vesti

Održani dani višnje

U Lipovici su održani Dani višnje, tradicionalna manifestacija koju grad Leskovac organizuje u saradnji sa Agencijom za lokalni ekonomski razvoj, u cilju promocije naših sela i poljoprivrednih kultura po kojima je svaki od tih krajeva prepoznatljiv.

Leskovac – Bila je to prilika da proizvođači prikažu najbolje od ovog voća, a najbolji među njima, kao i najsrećniji u organizovanoj nagradnoj igri, osvojili su nagrade koje će im biti od koristi za dalje unapređenje poljoprivredne proizvodnje.

Dani visnje 02 Dani visnje 03

Grad Leskovac nastoji da svake godine poljoprivrednicima olakša poslovanje i omogući im obnavljanje mehanizacije kroz dodelu subvencija za unapređenje poljoprivredne proizvodnje. Iskoristio bih ovu priliku da apelujem na proizvođače iz Lipovice da se prijave na konkurs za dodelu poljoprivrednih podsticaja, koji će biti raspisan i ove godine, jer smo iz budžeta grada za te namene opredelili blizu 40 miliona dinara, kazao je Bratislav Pešić, direktor Poljoprivredne savetodavne stručne službe.

Dani visnje 05 Dani visnje 04

Manifestaciju, koja je organizovana treću godinu za redom, pratio je bogat kulturno-umetnički program, a posetioci su mogli i da okuse specijalitete od višanja.