Jug Srbije Lebane Sport Vesti

Održani X sportski susreti dnevnih boravaka dece sa smetnjama u razvoju u Lebanu

Danas su u Osnovnoj školi “Vuk Karadzić” u Lebanu, održani X sportski susreti dnevnih boravaka dece sa smetnjama u razvoju. Manifestaciji je prisustvalo petnaest dnevnih boravaka iz petnaest različitih gradova i opština južne i jugoistočne Srbije. Više od sto takmičara nadmetalo se u pet različitih sportskih disciplina: bacanje čunjeva, skok u dalj, bacanje lopte na koš, šutiranje na gol, pikado.
   
   
   
   
   
   
   
   
Najveći broj medalja poneli su takmičari iz dnevnog boravka Bor.
Za dnevni boravak “Sunce” iz Lebana pehar i zlatnu medalju za osvojeno prvo mesto u pikadu izborio se Milan Bogdanović iz Grgurovca.
Na današnjim susretima bilo je više od 180 gostiju.
   
   
   
“Osnovi cilj godišnjih održavanja sportskih susreta dnevnih boravaka jeste socijalizacija dece sa smetnjama u razvoju, razvijanje i jačanje motornih veština dece kroz takmičenje u sportskim disciplinama, podizanje nivoa sigurnosti i socijalne uključenosti dece. Doprinos u realizaciji ovakvog dogadjaja je sveukupni, kako za same učesnike, tako i za nas koji neposredno učestvujemo u njegovim pripremama. Svaki grad ovog dela Srbije ima priliku da jednom u petnaest godina bude domaćin ovakvih sportskih susreta, koji u ljudima budi najiskrenije emocije, rekla nam je direktorica Centra za socijalni rad u Lebanu, Dragana Gocić Vukadinović.
   
   
   
   
Domaćin  sledećih sportskih susreta je dnevni boravak iz Bora.