Jablanički okrug Jug Srbije Lebane Vesti

Održano humanitarno duhovno veče u Lebanu

,,Pravoslavno udruženje samo sloga Srbina spasava“ oragnizovalo je kulturno-duhovno veče u lebanskom Domu kulture. Stotinak lebančana koji su bili te večeri u sali imali su priliku da uživaju u raznovrsnom kulturno umetničkom programu.

Veče pod nazivom ,,Porodica-temelj, tradicija ponos“ obeležilo je predavanje Protonamesnik Jablaničkog oca Dalibora i jereja crkve Usekovanje glave Sv. Jovana Krstitelja iz Lebana otca Filipa.

U okviru programa nastupili su i etno pevačka grupa ,,Mika“, predsednik Svetosavske viteške akademije Slađan Krstić, najmlađi gajdaš u Srbiji Filip Bogdanović i guslar Miljan Toković.

„Zlata vredno veče uz gusle, gajde, etno muziku. Čuli smo i mnogo vrednih i pametnih beseda, predavanja, setili smo se naše istorije, tradicije, a i dobili smernice za budućnost. VelikO hvala svima koji su učestvovali i svojim prisustvom učinili jedno humano delo. Na ulazu je bila postavljena kutija za dobrovoljne priloge koji su namenjeni ugroženoj četvoročlanoj porodici Ristić sa Kosova i Metohije i prikupljeno je 7000 dinara.  Zahvaljujemo se građanima koji su prisustvovali i pomogli prilogom.“ naglašava Radovan Cvetković u ime ,,Pravoslavnog udruženja samo sloga Srbina spasava“.

Iz ovog udruženja najavljuju uskoro nove humanitarne akcije.