Jablanički okrug Jug Srbije Lebane Vesti

Održano prvo veče smotre folklora u Lebanu

Pred prepunim stadionom malih sportova sinoć je održano prvo veče dvodnevnog Međunarodnog festivala „U ritmu Jablaničkog srca“ kojem je predhodio defile gradskim ulicama Lebana. Ansambli su u pratnji duvačkih orkestara prošetali cenralnim gradskim ulicama odigrali zajedničko kolo, a potom se vratili na stadion malih sportova gde se održavao program.

Folklorni spektakal počeo je vatrometom i leskovačkom četvorkom koju je izveo folklorni ansambl iz Poljske.

Festival je otvorio direktor TO Lebane Bojan Jović koji je pozdravljajući prisutne istakao da je ovaj festival veoma bitan za Lebane i da će se lokalno rukovodstvo truditi da svake godine bude sve bolji „Sledeće godine je 10. jubilarni festival. Želim da nas ova omladina koja je iza nas raspoloži i neka bude sve u ritmu jablaničkog srca, baš kao što se zove i naš festival“ naglasio je Jović. On se zahvalio svima koji su pomogli prilikom organizacije ovog festivala.

Pred lebanskom publikom sa igrama iz njihovog kraja sinoć su nastupili Folklorni ansambl „Regle“ Poronin-Zakopane iz Poljske, KUD „Mijat Mašković“ iz Kolašina, Folklorni ansambl „Mikroazijata“ Kavala iz Grčke, KUD „Karpoš“ iz Krive Palanke, Makedonija, Folklorni ansambl Narodno čitalište „Hristo Botev – 1940 g. Jrdžilovci iz Pernika, KUD „Župa“ iz Aleksandrovca, KUD „Branislav Nušić“ iz Resavice i domaćin KUD „Jablaničko kolo“ iz Lebana.

Kako je izgledalo prov veče pogledajte u foto galeriji.