Jablanički okrug Jug Srbije Leskovac Vesti

Održano školsko takmičenje u atletici

Na danas održanom opštinskom i okružnom školskom takmičenju u atletici u kasarni “Vojvoda Petar Bojović“ u Donjem Sinkovcu, dobijeni su ekipni i pojedinačni pobednici u svim disciplinama. Discipline koje su danas bile na programu su 100m, 300m, 400m, 600m, 800m, 1000m, štafeta 4x100m, skok u dalj, skok u vis, bacanje kugle. Sve discipline bile su za učenike i učenice osnovnih i srednjih škola, ali pored učenika takmičila se i vojska Srbije. 

Samom takmičenju uvodnu reč dao je predsednik saveza za školski sport Grada Leskovca Ivan Cvetanović uz reči da je najbitnije da se ni jedan učenik danas ne povredi, da svako da svoj maksimum za svoju školu, ali nikako da ne idu preko svog maksimuma, jer je najbitnija bezbednost, a na kraju ko je nabolji neka pobedi. Takmičenje je svečano otvorio komandant kasarne pukovnik Cvetković koji se obratio svoj deci, nastavnicima i profesorima, objasnio ko je bio Vojvoda Petar Bojović i poželao svima prijatan boravak u kasarni i da svi budu na visini svoga zadatka i izadju iz kasarne nepovređeni, ali da neko mora i da pobedi.

  

  

Komandant kasarne pukovnik Cvetković i kapetan Kostić dobili su zahvalnice od saveza za školski sport za svu podršku i logistiku koju su nam pružili oko samog takmičenja.

Danas su najbitniji bili učenici, njihovi nastavnici i profesori koji su dali svoj maksimum jer su spremili svoje učenike i ekipe i došli u velikom broju, što atletska školska takmičenja ne pamte ovoliki broj dece, a bilo ih je preko 200. Samo nekoliko osnovnih i srednjih škola danas nije učestvovalo na takmičenju, ali se nadamo da će to sledeće godine da bude bolje i da će sve škole krenuti da dovode svoje ekipe na školska takmičenja. Pored škola iz Leskovca, na takmičenju su učestvovale i škole iz Vlasotinca koje uvek imaju jako dobru decu u atletici.

Škole koje su uspele da budu prve danas i kod pojedinaca i kod ekipa, ostvarile su plasman na međuokružnom takmičenju koje će se održati u Pirotu 11.maja. Svi pobednici su dobili diplome. medalje pehare i majice od saveza za školski sport grada Leskovca.