Jablanički okrug Jug Srbije Medveđa Sijarinska banja Vesti

Održano takmičenje u pripremanju najbolje riblje čorbe u Sijarinskoj banji

Na keju pored Banjske reke u Siajrinskoj banji juče je održano 8. takmičenje u pripremanju riblje čorbe „Zlatni kotlić“. Takmičenju u prirpemanju specijaliteta od ribe prethodilo je takmičenje u sportskom ribolovu na jezeru u Petrilju.

11 ekipa u podeljenih u pet kategorija takmičilo sse u pripremanju riblje čorbe u kotliću. Oko dva sata bilo je potrebno ekipama da pokažu svoje umeće u priremanju čorbe. Nakon toga stručni žiri ocenjivao je kvalitet čorbi, dok su gosti banje bili nestrpljivi da probalju riblje specijalitete jer su tradicionalno nakon proglašenja najboljih veliki broj gostiju u bašti restorana Snežnik u Sijarinskoj banji bili u prilici da probaju riblje čorbe.

 

Žiri nije imao ni malo lak zadatak ali ipak su doneli odluku da je najbolju riblju čorbu ove godine napravila ekipa Gojka Ivanovića, kojoj je pripao i zlatni kotlić koji im je uručio predesednik opštine Medveđa Nebojša Arsić.

  

 

Drugo mesto mesto osvojila je ekipa Bojnik, a ekipa Leskovca.

Pre samog takmičenja u pravljenju riblje corbe u kotliću prethodilo je takmičenje u sportskom ribolovu koje se održalo na jezeru u Petrilju.

Pobednici po kategorijama: u kategoriji od 5-12 godina prvo mesto osvojio je Išljami Gentuar, u kategoriji od 12-18 godina Radenković Djordje, u kategoriji seniora pobedu je doneo Dragan Savić, u kategoriji veterani Božidar Stefanović i u kategoriji invalidi i ratni vojni invalidi Arsić Tomica.

 

           

    

Nagrade i pehare uručio je predsednik OSR “Gornja Jablanica” Dragan Milićević, dok je glavnu nagradu uručio predsednik opštine Medveđa dr Nebojša Arsić.

Organizatori manifestacije: Organizacija sportskih ribolovaca „Gornja Jablanica“ Medveđa u saradnji sa Turističkom Organizacijom Medveđa i Specijanom Bolnicom za rehabilitaciju gejzer Sijarinska Banja, a pod pokroviteljstvom Opštine Medveđa.

Medisjki sponzori bili su Info centar juga i radio Medveđa.