Jablanički okrug Jug Srbije Leskovac Vesti

Oko 70 učesnika na seminaru „Samoodrbaran za žene 2017“

Juče je u Leskovcu uspešno održan tradicionalni besplatni seminar “Samoodbrana za žene 2017”, u organizaciji Ninđucu kluba Buđinkan Leskovac. Glavni instruktor bio je predsednik kluba Vladimir Stevanović, nosilac crnog pojasa 7. Dan u veštini Ninđucu. Ove godine je seminaru prisustvovalo oko 70 učesnika.

Na samom seminaru govorio je i član kluba Miloš Đikić, pomoćnik komandira policijske uprave Sever u Leskovcu, na temu nasilja u porodici, dok su članice i članovi kluba podelili svoja iskustva o uspešnom rešavanju napada na ulici sa učesnicama na seminaru. Na seminaru su obrađene osnovne tematske celine kao što su: značaj svesnosti o okruženju, tehnike oslobađanja, tehnike kontra-napada na vitalne tačke, situacioni treninzi na zemlji i tehnike sa improvizovanim oružjem.
Atmosfera je tokom čitavog događaja bila izuzetno prijatna i pozitivna, što je našem klubu od velike važnosti, jer se jedino u ovakvim uslovima postižu dobri rezultati. Naš klub ima nameru da nastavi ovakvu tradiciju sa namerom da svake godine obuči i informiše što veći broj žena o zaštiti lične bezbednosti.
Ninđucu klub Bušinkan Leskovac izražava zahvalnost organizacijama i kompanijama koje su podržale ova seminar a to su: Gruner Serbian d.o.o. i Auto škola Vesna Leskovac koji obezbedili majice koje su svi učesnici na seminaru dobili na poklon, upravi sale MMA Gym koja je ustupila prostor.
Seminar su podržala i udruženja: Rotary klub Leskovac i Centar za bezbednost, istrage i odbranu DBA Leskovac, kao i medijske kuće  Info Centar Juga, TV K-1 Leskovac, Dnevnik Juga, Moj grad Leskovac, Jugmedia, Jugpress i dopisništvo RTS  iz Leskovca.
Ninđucu klub Buđinkan Leskovac zahvaljuje se svim učesnicama koje su prisustvovale seminaru i svim članovima Ninđucu kluba Buđinkan Leskovac, koji su dali svoj doprinos ovom humanitarnom događaju, navode iz ovog kluba.