Jug Srbije Medveđa Niš Sijarinska banja Trgovište Vesti

Okrugli sto stalne konferencije gradova i opština na temu „Unutrašnji dijalog o Kosovu i Metohiji“

U okviru procesa „Unutrašnji dijalog o Kosovu i Metohiji“ u Rektoratu Univerziteta u Nišu, održan je „Okrugli sto gradova i opština“. 

Ovom okruglom stolu, koji organizuje SKGO u saradnji sa Radnom grupom Vlade Republike Srbije i Ministarstvom državne uprave i lokalne samouprave, prisustvovao je i predsednik opštine Meveđa, dr Nebojša Arsić. Sastanak je održan sa svim članovima predsedništva SKGO u cilju pružanje podrške vođenju unutrašnjeg dijaloga.

Okrugli sto je organizovan na inicijativu Aleksandra Vučića, predsednika Republike Srbije. Skup je vodila Dušanka Golubović, predsednica SKGO i gradonačelnica Sombora. Predstavnici Vlade koji su uzeli učešće u raspravi bili su: Branko Ružić, ministar državne uprave i lokalne samouprave, Marko Đurić, direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Bojan Stević, državni sekretar u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave, Radomir Ilić, državni sekretar u Ministarstvu pravde i Nikola Selaković, generalni sekretar predsednika Republike Srbije.

(Kraj)