Jablanički okrug Jug Srbije Medveđa Vesti

Oni su dobitnici nagrada i priznanja opštine Medveđa

Povodom dana opštine Medveđa na današnjoj svečanoj sednici usvojena je odluka o dodeli priznanja i nagrada učenicima osnovnih i srednjih škola, građanima, fizičkim i pravnim licima na teritoriji opštine Medveđa koji su postigli značajne rezultate u oblasti obrazovanja, umetnosti, kulture, humanosti, rada i sporta u 2017/2018. godini.
IZ OBLASTI OBRAZOVANjA NAGRADE SU URUČENE:
1. MILICI VULETIĆ, učenici sedmog razreda OŠ „Gornja Jablanica“ u Medveđi, za osvojeno treće mesto na regionalnom takmičenju iz srpskog jezika, za osvojeno treće mesto na regionalnom takmičenju na Književnoj olimpijadi i osvojeno treće mesto na regionalnom takmičenju iz matematike, u iznosu od 8.000,00 dinara.
2. JELENI MARKOVIĆ, učenici osmog razreda OŠ „Gornja Jablanica“ u Medveđi, za osvojeno treće mesto na regionalnom takmičenju iz geografije, u iznosu od 6.000,00 dinara.
3. OGNjENU RADENKOVIĆU, učeniku četvrtog razreda OŠ „Gornja Jablanica“ u Medveđi, za osvojenu drugu nagradu na okružnom takmičenju iz matematike, u iznosu od 7.000,00 dinara.
4. NIKOLI NIKOLIĆU, učeniku sedmog razreda OŠ „Partizanski dom“ u Bučumetu, za osvojeno treće mesto na okružnom takmičenju iz biologije, u iznosu od 6.000,00 dinara.
5. ANĐELI MILOSAVLjEVIĆ, učenici drugog razreda TŠ „Nikola Tesla“ u Medveđi, za osvojeno treće mesto na regionalnom takmičenju iz istorije, u iznosu od 6.000,00 dinara.
6. DANICI ĆETKOVIĆ, učenici drugog razreda „Gimnazije“ u Lebanu, za osvojeno treće mesto na okružnom takmičenju iz istorije, u iznosu od 6.000,00 dinara.
IZ OBLASTI KULTURE NAGRADE SU URUČENE:
1. ANĐELI RADENOVIĆ, učenici prvog razreda OŠ „Gornja Jablanica“ u Medveđi, za osvojeno treće mesto na regionalnom takmičenju za najbolji likovni rad „Hrani se pravilno budi zdrav“, u iznosu od 3.000,00 dinara.
2. DANICI ANĐELIĆ, učenici petog razreda OŠ „Gornja Jablanica“ u Medveđi, za osvojeno prvo mesto na republičkom takmičenju za najbolji literalni rad povodom svetske nedelje dojenja, u iznosu od 5.000,00 dinara.
3. BLjEONI SAHITI, učenici petog razreda OŠ „Zejnel Hajdini“ u Tupalu, za osvojenu drugo mesto na regionalnom takmičenju recitatora, u iznosu od 4.000,00 dinara.
4. VOJKANU PEJKOVIĆU, učeniku šestog razreda OŠ „Gornja Jablanica“ u Medveđi, za osvojenu prvu nagradu na okružnom takmičenju za likovni rad na konkursu „Odrasli puše i mene guše“, u iznosu od 5.000,00 dinara.
5. NIKOLI FILIPOVIĆU, učeniku sedmog razreda OŠ „Gornja Jablanica“ u Medveđi, za osvojenu treću nagradu na okružnom takmičenju na konkursu za najbolji likovni rad „Poštujte naša dečja prava“, u iznosu od 3.000,00 dinara.
6. MILANI MATOVIĆ, učeniku petog razreda OŠ „Gornja Jablanica“ u Medveđi, za dobijenu nagradu za literalni rad na republičkom takmičenju za učešće na konkursu Beogradske filharmonije, u iznosu od 4.000,00 dinara.
7. KRISTINI CICMILOVIĆ, učenici petog razreda OŠ „Gornja Jablanica“ u Medveđi, za dobijenu nagradu za literalni rad na republičkom takmičenju za učešće na konkursu Beogradske filharmonije, u iznosu od 4.000,00 dinara.
8. MATEI KOSTIĆ, polaznici pripremne grupe PU „Mladost“ u Medveđi, za osvojeno prvo mesto na okružnom takmičenju za najbolji likovni rad „Hrani se zdravo i budi zdrav“, u iznosu od 5.000,00 dinara.

IZ OBLASTI SPORTA NAGRADE SU URUČENE:

1. NIKOLI MLADENOVIĆU, za osvojeno drugo mesto na državnom prvenstvu Srbije u kategoriji borbe pojedinačno, u iznosu od 10.000,00 dinara.
2. LENKI IVANOVIĆ, za osvojeno drugo mesto na državnom prvenstvu Srbije u kategoriji kate pojedinačno, u iznosu od 10.000,00 dinara.
3. NIKOLI TODOROVIĆU, za osvojeno treće mesto na državnom prvenstvu Srbije u kategoriji borbe pojedinačno, u iznosu od 10.000.00 dinara.
IZ OBLASTI HUMANITARNE AKTIVNOSTI:
1. SAŠI GIKIĆU iz Medveđe, višestrukom davaocu krvi, 43 puta, za pomoć licima kojima je najpotrebnija, u iznosu od 10.000,00 dinara.
2. SLOBODANU JOVANOVIĆU iz Medveđe, višestrukom davaocu krvi, 43 puta, za pomoć licima kojima je najpotrebnija, u iznosu od 10.000,00 dinara.
IZ OBLASTI RADA NAGRADE SU URUČENE:
1. DRAGANU JANKOVIĆU iz Bogunovca, za rad i zalaganje, u iznosu od 10.000,00 dinara.
2. DRAGOSLAVU TODOROVIĆ iz Leca, za rad i zalaganje, u iznosu od 10.000,00 dinara.
Nagrade su dodeljene i u vidu pohvala kolektivima i pojedincima na teritoriji opštine Medveđa i to:
 1. KANCELARIJI ZA UPRAVLjANjE JAVNIM ULAGANjIMA VLADE REPUBLIKE SRBIJE, za znatna finansiranja u opštini Medveđa.
2. RUSKOJ HUMANITARNOJ MISIJI, za donaciju sanitetskog vozila Domu zdravlja Medveđa.
3. ZORANU STANKOVIĆU, PREDSEDNIKU KOORDINACIONOG TELA VLADE REPUBLIKE SRBIJE ZA OPŠTINE PREŠEVO, BUJANOVAC I MEDVEĐU, za nesebično zalaganje i pomoć opštini Medveđa.
4.SRPSKOJ PRAVOSLAVNOJ CRKVI, NjEGOVOM PREOSVEŠTENSTVU EPISKOPU NIŠKOM, GOSPODINU ARSENIJU, za nesebično zalaganje i pomoć opštini Medveđa.
5. STALNOJ KONFERENCIJI GRADOVA I OPŠTINE, za uspešnu saradnju.
6. GRADU LESKOVCU, za uspešnu saradnju.
7. OPŠTINI KRUPANj, za uspešnu saradnju.
8. OPŠTINSKOM ODBORU SAVEZA POTOMAKA RATNIKA SRBIJE OD 1912-1920. GODINE U MEDVEĐI, za doprinos u organizaciji, negovanju i čuvanju tradicije i ljubavi, u čast svojih predaka, ratnika Srbije.
9. SAVEZU GUSLARA SRBIJE, za očuvanje tradicije i vere.
10. UDRUŽENjU „ZRAČAK“, za uspešni rad.
11. UDRUŽENjU „SRCE ZA DECU“ MEDVEĐA, za uspešan rad.
12. AIKIDO UDRUŽENjU „JABLANICA“, za promociju sporta i uključivanje najmlađih u sportu.
13. MILUTINU VUKOVIĆU, za razvoj i popularizaciju šaha na teritoriji opštine Medveđa.
14. PROFESORU DR MILORADU BABIĆU, za nesebično pomaganje ljudima.
15. VERICI JAĆIMOVIĆ, za svesrdno zalaganje za opštinu Medveđa.
16. DOBRIVOJU PEROVIĆU, za negovanje tradicije okupljanja Gornjojablaničana van opštine Medveđa.
17. MILETU RADOSAVLjEVIĆU iz Bogunovca, za donacije zavičaju.
18. MARIJI RADOVIĆ, profesoru srpskog jezika i književnosti iz Medveđe, za doprinos u obeležavanju 101. godišnjice Topličkog ustanka, 140 godina osobođenja Medveđe od Turaka i 100 godina proboja Solunskog fronta.
19. NEMANjI JOVIĆU, master istoričaru iz Medveđe, za doprinos u obeležavanju 101. godišnjice Topličkog ustanka, 140 godina osobođenja Medveđe od Turaka i 100 godina proboja Solunskog fronta.
20. ŽIVOJINU PIJOVIĆU iz Poroštice, uspešnom poljoprivredniku na teritoriji opštine Medveđa.
21. ŠABANU BEJIĆU iz Ravne banje, uspešnom poljoprivredniku na teritoriji opštine Medveđa.

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

Na kraju današnje svečanosti u Medveđi načelnik Regionalnog centra Ministarstva odbrane Niš pukovnik Nenad Marković uručio je priznanja i zahvalnice vojnicima iz Medveđe koji su dobrovoljno odlsužili vojni rok.