Bojnik Jablanički okrug Jug Srbije Vesti

Opština Bojnik finansirala izgradnju pristupne rampe za invalide na ulazu u staru zgradu opštine

 

Opština Bojnik, kao društveno odgovorna lokalna samouprava, finansirala je izgradnju pristupne rampe za invalide na ulazu u staru zgradu opštine, jednu od najstarijih zgrada u Bojniku. U ovoj zgradi nalaze se prostorije Centra za socijalni rad Bojnik, Odeljenje prekršajniog suda u Bojniku, Crveni Krst Bojnik, tržišna i veterinarska inspekcija i Kancelarija Ministarstva Odbrane Bojnik.

Ove ustanove svakodnevno posećuje veliki broj građana i izgradnja pristupne rampe znatno olakšava prilaz zgradi i uslugama koje one pružaju, ne samo osobama sa invaliditetom, već i majkama sa malom decom i kolicima, kao i starijim sugrađanima koji se otežano kreću.Izgradnja pristupne rampe je započeta sa ciljem da se olakša svakodnevni život sugrađanima, jer su osobe sa invaliditetom jedna od najvažnijih ciljnih grupa socijalne strategije opštine Bojnik.

Radovi su pri kraju i postavljanjem rukohvata biće okončani, a uskoro se očekuje nastavak uklanjanja arhitektonskih barijera u Bojniku, saopštavaju iz opštine Bojnik.

 

Izvor:Opština Bojnik