Bojnik Jug Srbije Vesti

Opština Bojnik kupila kombi za mališane iz vrtića

Predškolska ustanova „Đuka Dinić“ u Bojniku dobila je juče novi kombi a sredstva za kupovinu ovog putničkog vozila izdvojena su iz budžeta opštine Bojnik, koja je još jednom dokazala da su deca najveći prioritet.

„Najpre bih se zahvalila lokalnoj samoupravi i predsdniku opštine Nebojši Nenadoviću, što su nam kupili ovaj kombi. Ovaj kombi služiće isključivo za prevoz dece do predškolske ustanove iz mesta gde nemamo isturena odeljenja“ – kazala je Biljana Stojanović, direktor Predškolske ustanove „Đuka Dinić“ u Bojniku, dodajući da ova ustanova ima 217 mališana.

Po rečima čelnih ljudi iz ove opštine u narednom periodu planirana je rekonstrukcija krova i grejnih tela u celoj ustanovi.

„Lokalnoj samoupravi opštine Bojnik je prioritet da deca u vrtiću imaju sve uslove u skladu sa vremenom u kome živimo, pa otud i ideja za kupovinu ovog putničkog vozila u vrednosti od 2,6 miliona dinara“ – rekao je Boban Petrović, predsednik UO PU „Đuka Dinić“ u Bojniku.

Zahvaljujući lokalnoj samoupravi opštine Bojnik, vrtić je, u predhodnom periodu, dobio video nadzor i rasvetu.

„Republika Srbija i opština Bojnik pružaju svu materijalnu i neophodnu pomoć. Nastojimo da poboljšamo uslove kako boravka unutar vrtića, tako i u spoljašnjem delu“ – poručio je Dragoslav Anđelković, načelnik Opštinske uprave Bojnik.

Predškolska Ustanova „Đuka Dinić“ u Bojniku ima i 9 isturenih odeljenja, koja pohađaju deca pripremnog predškolskog programa. Kombi će prevoziti decu iz Crkvice, Mrveša i Đaca do vrtića, jer u ovim mestima nema isturenih odeljenja.
(ICJ)