Bojnik Jug Srbije Vesti

Opština Bojnik od Ministarstva za socijalna pitanja dobila 3,3 miliona dinara

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Republike Srbije Aleksandar Vulin potpisao je ugovore o namenskim transferima sa opštinom Bojnik za realizaciju dva projekta Pomoć u kući i Dnevni boravak a odobren je iznos od 3.279.000 dinara,

„Ovo je namenski novac koji je opština Bojnik dobila za realizaciju dva projekta, Pomoć u kući i Dnevni boravak a ovim smo dokazali da lokalno rukovodstvo ove opštine misli na naše starije građane, koji su u većem broju na teritoriji naše opštine“ – kazao je Nenadović.

U opštini Bojnik ima 30 gerentodomaćica, koje imaju zadatak da obilaze stara i iznemogla lica i pruže im usluge u delu održavanja stambene higijene, pripreme obroke, pomažu im pri kretanju  ali i kupovini lekova i namirnica.

„U ovom trenutku imamo 139 direktnih korisnika o kojima brinu gerontodomaćice a pored njih imamo i 65 indirektnih korisnika. Za razliku od prošle godine kada smo dobili 1,8 miliona dinara, ove godine smo dobili 3,3 miliona dinara, što govori da je i Ministarstvo prepoznalo naš rad i trud oko starijih lica na teritoriji opštine Bojnik“ – kazao je Nebojša Nenadović, predsednik opštine Bojnik.

„Opština Bojnik zahvaljujući i ovim sredstvima neće imati problema u finansiranju 30 gerentodomaćica koje će i dalje obilaziti staračka domaćinstva“ – istakao je predsednik opštine Bojnik Nebojša Nenadović