Društvo Jablanički okrug Jug Srbije Kosovo Lebane Politika Srbija Vesti

Opština Gračanica: Predsedniku opštine Lebane velika zahvalnost što je primio ekipe kojima nije dozvoljen ulazak na Kosovo

U organizaciji ŽOK „Vidovdan“ na sprotskom terenu OŠ „Knez Lazar“ u Donjoj Gušterici održan je 8. Vidovdanski turnir u ženskoj odbojci. Odbojkašicama iz Bugarske, Severne Makedonije i Lebana nije dozvoljen ulazak na Kosovo.

Foto: nasagracanica.com

Zbog ovakve situacije jedan deo turnira odigran je u Donjoj Gušterici, a drugi u Lebanu, rekao je predstavnik ŽOK „Vidovdan“ Vladan Trifić. U Donjoj Gušterici utakmice su odigrale vršnjakinje iz ŽOK „Vidovdan“ iz Donje Gušterice i Gračanice, ŽOK „Ozren“ iz Sokobanje i ŽOK „Sokolica“ iz Zvečana. Ulazak na Kosovo nije dozvoljen ŽOK „Slavija“ iz Sofije, ŽOK „Marica“ iz Plovdiva, ŽOK „Jantavolej“ iz Skoplja i ŽOK „Radan“ iz Lebana.

Trifić je na otvaranju turnira u Donjoj Gušterici rekao da mu je zbog toga veoma teško jer se politika još jednom umešala u sport.

„Mi se politikom ne bavimo, samo želimo da nam se daju lopte i dozvoli da igramo odbojku“, poručio je Trifić.

On se predsedniku opštine Lebane Ivanu Bogdanoviću zahvalio što je primio ekipe koje su vraćene i što će organizovati drugi deo turnira u opštini Lebane.

„Pobednike nećemo proglašavati, jer ste vi draga deco svi pobednici. Pobednici su naši gosti koji su uspeli da dođu, ali i svi vi koji svojim zalaganjem i svijim trudom u nenormalnim uslovima u kojim živimo želite da se bavite sportom“, kazao je Trifić obraćajući se mladim odbojkašicama.

 

nasagracanica.com

Odbojkašicama Radana iz Lebana, kao i odbojkašicama iz Bugarske zabranjen ulazak na Kosovo