Jablanički okrug Jug Srbije Lebane Srbija Vesti

Opština Lebane danas obeležila svoju slavu Mitrovdan

Opština Lebane, bez zvanica i uz poštovanje propisanih mera, obeležila je svoju slavu Mitrovdan. Najpre je održana liturgija u crkvi Usekovanje glave Svetog Jovana Krstitelja u Lebanu a nakon toga je usledilo sečenje slavskog kolača u skupštinskoj sali opštine Lebane.

Ovogodišnji domaćini slave bili su Nenad i Tanja Bogdanović a kolač za narednu godinu preuzeo je Slaviša Živković, zamenik predsednika Skupštine. Sečenju slavskog kolača prisustvovali su sveštenici crkve Svetog Jovana Krstitelja u Lebanu.

Novi grb opštine Lebane usvojen je 2017. godine sa svetim Justinijanom (rođen pokraj Lebana) i Svetim Dimitrijem koji se danas slavi kao Slava opštine jer je Lebane od Turaka oslobođeno baš na Mitrovdan 1878. godine.

Ovom prilikom predsednik opštine Lebane, Ivan Bogdanović uputio je čestitku svojim sugrađanima povodom slave Sveti Dimitrije, u narodu poznatijem kao Mitrovdan.

Zbog trenutne epidemiološke situacije svečana sednica Skupštine povodom Dana opštine nije održana a „Novembarske nagrade“ dobitnicima biće uručene u ponedeljak, u kabinetu predsednika Skupštine, Bobana Pejića.

 

Info centar juga