Društvo Jablanički okrug Jug Srbije Lebane Srbija Vesti

Opština Lebane i NSZ izdvojile 12 miliona dinara za zapošljavanje 77 mladih ljudi

Predsednik opštine Lebane, Ivan Bogdanović, uručio je danas ugovore za mere podržane preko Lokalnog akcionog plana za 2021. godinu, nezaposlenim licima na prijemu organizovanom u holu Doma kulture Radan.

Mere aktivne politike zapošljavanja za  ovu godinu obuhvataju stručnu praksu, subvencije za samozapošljavanje i javne radove. Za realizaciju ovog projekta obezbeđena su novčana sredstva u iznosu od 12 miliona dinara. Po rečima predsednika Bogdanovića ovaj program rađen je na osnovu javnog konkursa, a svaku prijavu pregledala je stručna komisija.

„Za realizaciju ovog projekta obezbeđena su novčana sredstva u iznosu od 12 miliona dinara, Opština Lebane je izdvojila 5 miliona dinara, a NSZ učestvuje sa iznosom od 7 miliona dinara. Daćemo poslovnu šansu mladim ljudima, koji žele da ostanu u svom mestu i tu osnuju porodice“ poručio je predsednik opštine Lebane, Ivan Bogdanović.

Zahvaljujući partnerstu NSZ i opštine Lebane, potpisano je 77 ugovora, od toga 19 za stručnu praksu koju će obavljati u Domu zdravlja, TOOL, SRC Lebane, JP Lebane, Osnovnom sudu Lebane i Opštini Lebane, 4 ugovora za samozapošljavanje i 54 za izvođenje javnih radova u 8 institucija: SRC Lebane, Dom kulture Radan, Dom zdravlja, JKP Komunalac, JP za održavanje ulica i puteva, prostorno planiranje i uređenje građevinskog zemljišta Lebane, JKP Veterinarska stanica Lebane, TOOL i JKP Vodovod.

infocentarjug.rs