Društvo Jablanički okrug Jug Srbije Lebane Srbija Vesti

Opština Lebane kreće u realizaciju kapitalnih projekata

Kako ističe predsednik opštine Lebane Ivan Bogdanović u toku je nekoliko javnih nabavki za kapitalne investicije. On podvlači da je jedna od najbitnijih Industrijska zona „Nikola Tesla“ u Lebanu, vrednost ovog projekta je oko 30 miliona dinara, a javna nabavka se raspisuje u saradnji sa Ministarstvom privrede.

Bogdanović kaže da program obuhvata potpuno uređenje ulice Nikola Tesla, uređenje parking prostora u Lebanu sa 72 parking mesta, kao i vodovodne i kanalizacione mreže u tom prostoru, i dogradnja ove mreže u delovima u kojima ona nedostaje, ali i postavljanje ulične rasvete u delu Lebana gde ista nedostaje.

„U Lebanu će se raditi asfaltiranje 14 ulica, što je jedna od većih investicija, tačnije 6 kilometara asfalta na teritoriji opštine Lebane. Asfaltiranje ulica radiće se selu: Togočevce, Vranovce, Pertate, Šilovo, Novo Selo, kao i u I reonu, zatim će se raditi tri ulice u IV reonu, ulica Nikole Tesle u Lebanu i dve ulice u selu Šumane. Slobodno mogu da kažem da Lebane postaje jedno veliko gradilište i pored problema koje smo imali u budžetu i sa prezaduženjem koje smo nasledili, sada sa zadovoljstvom mogu da kažem da smo iz tih problema izašli i da Lebane sada ima jednu ozbiljnu i ogromnu perspektivu, što je i sam predsednik Aleksandar Vučić rekao pre neko veče gostujući na jednoj nacionalnoj televiziji kada je govorio o Caričinom Gradu, o investicijama u Lebanu i otvaranju jednu ili dve nove fabrike na teritoriji opštine Lebane“- kazao je Bogdanović.

Lebane će posebnu pažnju u narednom periodu posvetiti i turizmu, a za ovu oblast će se u potpunosti steći uslovi izgradnjom puta u podnožju Radana jer će doći do povezivanja Jablaničkog i Topličkog okruga i samim tim turističkih destinacija, zaključuje Bogdanović.

 

Info centar juga