Jablanički okrug Jug Srbije Lebane Vesti

Opština Lebane pokazala primer drugima kako se na najbolji način mogu koristiti sredstva Evropske unije

U okviru EU projekta podrške poboljšanju standarda života u romskim naseljima, unapređen i uslovi života 38 porodica u romskomnaselju “Jablanica” u Lebanu danas je obeležen zvaničan kraj projekta „Poboljšanje standarda života u romskim naseljima“ obilaskom rekonstruisanog naselja „Jablanica“, u Lebanu.

   

Projektom koji je finansirala Evropska unija, sufinansirala Republika Srbija, realizovalo Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i Ministarstvo finansija – Sektor za ugovaranje i finansiranje programa iz sredstava EU, a na terenu sprovela organizacija Help i opština Lebane, rekonstruisano je 8 objekata sa 38 stambenih jedinica u naselju „Jablanica“ čime su obezbeđeni minimalni sanitarni uslovi za dostojanstven život 38 porodica ovog naselja.

 

„Opština Lebane pokazala primer drugima kako se na najbolji način mogu koristiti sredstva Evropske unije“ – kazao je Zoran Lakićević, državni sekretar u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Ukupna vrednost izvedenih radova je 150,000.00 evra.  Pored toga u okviru projekta izgrađeno je i sportsko dečije igralište ukupne vrednosti 14,700.00 evra.

Opština Lebane omogućila je realizaciju ovog projekta ozakonjenjem objekata ovog naselja, kao i obezbeđivanjem lokacije za izgradnju sportskog igrališta čime je pokazala visok stepen odgovornosti za rešavanje izazova svih njenih građana i pokazala primer drugima, kako se na najbolji način mogu koristiti sredstva Evropske unije.

FOTO GALERIJA:

   

   

   

   

   

(ICJ)

Zabranjeno preuzimanje fotografija bez pozivanja na izvor!