Jablanički okrug Jug Srbije Lebane Vesti

Opština Lebane potpisala ugovore sa medijskim kućama

U Lebanu su danas potpisani ugovori sa 5 medijskih kuća čiji su projekti odobreni za sufinasiranje javnog interesa u oblasti javnog informisanja koje na konkursu odobrila komisija. Ove godine opština Lebane za sufinansiranje javnog interesa u oblasti javnog informisanja opredelila je 1.000.000 dinara.

Ugovore sa predstavnicima medijskih kuća potpisao je predsednik opštine Lebane Ivan Bogdanović. On je pozdravljajući predstavnike medija istakao da mu je izuzetno drago što danas opština Lebane poptpisuje ugovore sa medijskim kućama.

„Drago mi je da ste pokazali interesovanje da kroz vaše tekstove na portalima i priloge na televiziji vašim čitaocima i gledaocima prikažete dešavanja u našoj opštini. Naš cilj je da naše građana informišemo pravovremeno, istinito i na pravi način, a vi ste upravo taj spoj između lokalnog rukovodstva i građana Lebana“ kazao je Ivan Bogdanović.

On je naglasio da će se lokalno rukovodstvo Lebana truditi da i u narednom periodu saradnja sa medijima bude što bolja na obostrano zadovoljstvo. „Kod građana opštine Lebane vrlo je važno da slika o dešavanjima bude realnai nama je vaša podrška neophodna. Naravno da slobodu govora i pisane reči vama ne sme niko uskratiti“ istakao je Ivan Bogdanović. 

Bogdanović se zahvalio medijima na dosadašnjoj, ali i budučoj saradnji i istakao da će se lokalno rukovodstvo potruditi da naredne godine u budžetu opredeli veća sredstva za projekte iz oblasti javnog informisanja.

 

Na konkursu se ove godine prijavilo 12 medijskih kuća, a komisija koja je radila u sastavu Aleksandar Jović, Miodrag Miljković ispred Društva Novinara Niš i Zoran Veličković ispred PROUNS-a odlučili su da na konkursu podrže 6 projekata. 

Odobreni su sledeći projekti.

TV 4S za projekat „Kulturni presek – Lebane“ odobreno je 100.000 dinara

Regionalnoj informativnoj agenciji Jugpress za projekat „Kako postati vidljiv“ odobreno je 120.000 dinara.

Portalu Info centar juga za projekat „Lepote juga – Lebanski kraj i turistički potencijali i mogućnosti“ odobreno je 410.000 dinara.

PR agenciji za umetničko stvaralaštvo „Bratac sport“ za projekat „Popularizacija sporta na teriotriji opštine Lebane kroz medije“ odobreno je 100.000 dinara.

Televiziji Leskovac za projekat „Ostati u Lebanu“ odobreno je 150.000 dinara i

Novinskoj agenciji Infopress DBS za projekat „Od Radana do plastenika – da sve blista“ odobreno je 120.000 dinara.