Jablanički okrug Jug Srbije Medveđa Sijarinska banja Vesti

Opština Medveđa dobila 1,5 miliona od Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave

Budžetski fond za lokalne samouprave realizuje se u cilju podrške lokalnim samoupravama u naporima da obezbede bolje uslove života građanima i građankama u svojim sredinama.

U okviru ovog Programa u 2019. godini Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave finansiraće delimično ili u potpunosti realizaciju 77 projekta u 63 lokalnih smouprava sa ukupno 489.361.827 dinara.

Tim povodom su danas u Beogradu, predstavnici jedinica lokalnih samouprava potpisale Ugovore o realizaciji odobrenih sredstava iz Budžetskog fonda za program lokalne samouprave. Ispred opštine Medveđa, zajedničkom potpisivanju ugovora prisustvovao je predsednik opštine, dr Nebojša Arsić.

Sredstva su usmerena na četiri grupe projekata:

– 33 infrastrukturna projekta

–  14 projekata e-Uprave

– 22 projekata organizacije kulturnih, sportskih, turističkih i drugih manifestacija i

– 8 projekata preventivnog delovanja na smanjenju rizika od klimatskih promena, kao i elementarnih nepogoda.

Sredstva za drugu grupu projekata(e- uprave) u iznosu od 48.936.500,00 dinara namenjena su za pružanje finansijske, tehničke i druge pomoći u cilju bržeg i kvalitetnijeg uvođenja e-uprave i savremenih informacionih tehnologija radi unapređenja i modernizacija rada organa jedinice lokalne samouprave, kao i tehničkih uslova za elektronsko povezivanje sa državnim i drugim organima i organizacijama, među kojima je odobren i projekat opštini Medveđa.

Opština Medveđa je po Odluci dobila iznos od 1.460.250,00 za unapređenje i modernizaciju rada OU opštine Medveđa.

 

(Kraj)