Društvo Jablanički okrug Jug Srbije Medveđa Srbija Vesti

Opština Medveđa iz Kabineta ministra Tončeva dobila sredstva za Program unapređenja nerazvijenih opština

Ministar za unapređenje razvoja nedovoljno razvijenih opština Srbije, Novica Tončev potpisao je u Nišu ugovore o dodeli bespovratnih sredstava u ukupnom iznosu od 320 miliona dinara. Na Javni konkurs se prijavilo svih 44 opština, a sredstva za realizaciju projekata dobilo je 42 nedovoljno razvijene opštine i to za oblasti unapređenja lokalne infrastrukture. Ovo je drugi konkurs ovog tipa koji Kabinet ministra Tončeva realizuje kako bi se poboljšali uslovi života oko milion građana Srbije koji žive u opštinama sa stepenom razvoja ispod 60 odsto republičkog proseka.

Opštini Medveđa je po Programu podrške unapređenja razvoja dodeljeno 7.999.104,00 dinara, odnosno 80% od ukupne vrednosti projekta koji iznosi 9.998.880,00 rsd sa PDV-om. Učešće opštine je 1.999.776,00 rsd, odnosno 20% od ukupne vrednosti projekata. Opština je konkurisala za projekat «Nabavke priključnih delova za radnu mašinu».

„Izuzetno sam ponosan što Kabinet na čijem sam čelu uspešno realizuje ovako značajan Javni poziv. Saradnja sa predsednicima ovih opština je takođe na veoma visokom nivou što me uverava, a siguran sam i stanovnike tih opština, da ravnomerni regionalni razvoj u našem slučaju nije samo priča već realnost. Za nešto manje od godinu i po dana koliko postoji Kabinet, sa svojim timom obišao sam sve nedovoljno razvijene opštine, a neke i više puta. Izuzetno me raduje jer su građani tih opština prepoznali naš rad, kao i sve ono što smo sredstvima Vlade Srbije uspeli da obnovimo i izgradimo kako bi kvalitet života u tim sredinama dobio jednu novu dimenziju i kako bi snovi o ubrzanom razvoju mogli da postanu stvarnost“ , izjavio je ministar Novica Tončev nakon potpisivanja ugovora sa predsednicima nedovoljno razvijenih opština.