Jablanički okrug Jug Srbije Medveđa Sijarinska banja Vesti

Opština Medveđa potpisala Memorandum u okviru projekta “Upravljanje ljudskim resursima u lokalnoj samoupravi – druga faza”

Svečana ceremonija uručenja Memoranduma o razumevanju i saradnji potpisanog između Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, Saveta Evrope i gradova/opštine, obavljena je u sklopu 47. sednice Skupštine Stalne konferencije gradova i opština, u Beogradu.


Među izabranim lokalnim samoupravama, kojima je dodeljena podrška u okviru zajedničkog projekta Evropske unije i Saveta Evrope – Upravljanje ljudskih resursa u lokalnoj samoupravi – faza 2, našla se i opština Medveđa, koja će putem projekta nastojati da unapredi dalji razvoj sistema upravljanja ljudskim resursima na lokalnom nivou. Predsednik opštine Medveđa, Nebojša Arsić prisustvovao je sednici skupštine SKGO i kao predstavnik lokalne samouprave Medveđa pristupio je zajedničkom simboličnom potpisivanju plakata Memoranduma o saradnji.

Ukupno 50 gradova i opština dobiće stalnu ekspertsku podršku kako bi unapredile rad po ugledu na moderne evropske administracije. Implementacijom paketa podići će se kvalitet rada lokalnih samouprava, što će sve biti temelj za reorganizaciju i optimizaciju njihovog rada, i temelj za uslužno orijentisanu administraciju.


Ova podrška se realizuje u okviru projekta “Upravljanje ljudskim resursima u lokalnoj samoupravi – druga faza”, koji realizuje Savet Evrope, uz podršku Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave i SKGO, a finansiraju Evropska unija i Savet Evrope.

 

(Info centar juga)