Jablanički okrug Jug Srbije Medveđa Vesti

Opština Medveđa učetvovala na naučnom skupu Asocijacije za kvalitet i standardizaciju Srbije “Sistem kvaliteta uslov za uspešno poslovanje i konkurentnost”

XIX nacionalni i V međunarodni stručni skup koji je održan na Kopaoniku, okuplja eksperte iz nauke i privrede i eminentne stručnjake iz oblasti sistema menadžmenta, a u organizaciji Asocijacije za kvalitet i standardizaciju Srbije.

Uz podršku Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Instituta za standardizaciju Srbije, naučni skup organizovan je sa ciljem da sistem kvaliteta postane uslov za uspešno poslovanje i konkurentnost po opštinama. Opština Medveđa predstavljena je na međunarodnom naučnom skupu sistema kvaliteta i standardizacije, kao primer dobre prakse u upravljanju ljudskim resursima.

Dr Nebojša Arsić je opštinu Medveđa predstavio na najbolji mogući način, kao primer kako se kroz uspostavljanje profesionalnog sistema obuke i unapređenje funkcije upravljanja ljudskim resursima, povećati stepen efikasnosti i zadovoljstva građana radom lokalnih samouprava. Predsednik Asocijacije, dr Zoran Punoševac je vodio okrugli sto, na temu “Primeri dobre prakse – jake strane organizacije”, zatim “Kultura-rizici-prilike-standardi” i “Koliko je bezbedna hrana na tržištu Srbije”. Nakon toga predstavljeni su i izloženi radovi prisutnih stručnjaka iz ovih oblasti. Asocijacija za kvalitet i standardizaciju Srbije je nevladina organizacija koja okuplja entuzijaste motivisane idejom, željom i potrebom da sistem kvaliteta i konkurentnost postanu uslov za uspešne lokalne samouprave. Naučni skup se tradicionalno održava poslednje nedelje novembra meseca.