Društvo Jablanički okrug Jug Srbije Medveđa Sijarinska banja Vesti

Opština Medveđa zauzela Prvo mesto na izboru za opštinu jednakih mogućnosti

Opština Medveđa zauzela je Prvo mesto na izboru za „Opštinu/grad jednakih mogućnosti“ u organizaciji Poverenika za zaštitu ravnopravnosti, uz podršku Ambasade Kraljevine Norveške.

Priznanje za „Opštinu/grad jednakih mogućnosti“ dodeljuje se svake godine, a laureat će moći da koristi poseban Logo ravnopravnosti do izbora sledećeg pobednika, i biće promovisan kao primer najbolje prakse svim drugim lokalnim samoupravama u kreiranju i sprovođenju mera za unapređenje ravnopravnosti i pružanje jednakih mogunosti.

Nagrade za pobedničke opštine biće dodeljene na Godišnjoj konferenciji, koju Poverenik za zaštitu ravnopravnosti organizuje povodom Međunarodnog dana tolerancije, u ponedeljak, 18. novembra 2019. godine sa početkom u 11 časova, u Beogradu.

Skupu će prisustvovati predstavnici i predstavnice državnih i drugih organa javne vlasti, ambasada i međunarodnih organizacija u Republici Srbiji, kao i nevladinih organizacija i medija.

U ime opštine Medveđa, koja je ove godine zauzela Prvo mesto na izboru za Opštinu/grad jednakih mogućnosti u organizaciji Poverenika za zaštitu ravnopravnosti, primiće dr Nebojša Arsić, predsednik opštine Medveđa.

Prošle godine prvo mesto zauzela je opština Gadžin Han, drugo Novi Sad a treće mesto pripalo je opštini Svrljig.

Svečanu dodelu priznanja direktno će prenositi Radio televizija Srbije.

 

(Info centar juga)