Društvo Jablanički okrug Jug Srbije Medveđa Srbija Vesti

Opštine Medveđa raspisala konkurs za dodelu učeničkih stipendija

Lokalna samouprava opštine Medveđa raspisala je konkurs za dodelu učeničkih stipendija učenicima srednjih škola za period školske 2020/2021. godine.

Za učenike srednjih škola koji imaju prebivalište u Medveđi, a pohađaju neku od srednjih škola na području opština Medveđa, Leskovac i Lebane, opština Medveđa će podeliti učeničke stipendije u mesečnom iznosu od 6.000,00 dinara. Stipendije se isplaćuju za mesece septembar, oktobar, novembar i decembar 2020. godine, a ukoliko u budžetu za 2021. godinu budu obezbeđena sredstva isplaćivaće se u kontinuitetu do kraja školske 2020/2021. godine.

Sredstva za stipendije opredeljena su iz budžeta Službe Koordinacionog tela Vlade Republike Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđu u iznosu od 1.440.000,00 dinara, i to za 60 stipendija. Opšti uslovi su da učenici imaju državljanstvo Republike Srbije i prebivalište na području opštine Medveđa, da su prvi put školske 2020/2021. godine upisali prvu, drugu, treću ili četvrtu godinu neke od srednjih škola obrazovanih odlukom Ministarstva prosvete Republike Srbije, da su tokom prethodnog školovanja ostvarili odličan ili vrlo dobar uspeh i da tokom prethodnog školovanja nisu ponavljali nijedan razred.

Na konkurs za dodelu učeničkih stipendija mogu se prijaviti učenici I razreda srednje škole koji su u svim razredima od V do VIII razreda osnovne škole postigli odličan ili vrlo dobar opšti uspeh (od 3,50 do 5), odnosno učenici od II do IV razreda srednje škole koji su u svim prethodno završenim razredima srednje škole postigli odličan ili vrlo dobar opšti uspeh (od 3,50 do 5) i koji su iz vladanja imali ocenu primerno (5).

Rok za prijavljivanje na konkurs teče od 4. novembra i traje do 18. novembra 2020. godine, do 15 časova.

 

Info centar juga