Jug Srbije Lebane Srbija Vesti

Opštini Lebane Međunarodno priznanje u Lucernu

Evropska poslovna skupština (EVA) uputila je dopis – pozivnicu opštini Lebane u kome ističu da je njihov međunarodni odbor eksperata prepoznao Lebane kao grad sa visokim potencijalom za investicije i kao region razvojnih prioriteta. Opština Lebane je pozvana da se predstavi na međunardonoj konferenciji „Kvalitet i poslovne izvrsnosti“ koji se održava 3. i 4. jula 2017. godine u Lucernu (Švajcarska).

U pozivu koji je stigao u Lebane EVA ističe da opština Lebane zaslužuje promovisanje i ciljanu pažnju, kao i poziv za učešće u Lucernu gde će Lebane dobiti međunarodnu zastavu i sertifikat investicione privlačnosti, što će, nema sumnje, značajno povećati investicione mogućnosti Lebana sa okolinom. Inače, EVA je međunarodno priznata nevladina organizacije se sedištem u Oksfordu, velika Britanija.

Ova Evropska poslovna skupština uspešno pruža praktični dijalog između stručnjaka akademika, investitora i lokalnih samouprava. Obuhvata 50 regionalnih projekata u Evropi, Aziji, Africi i Bliskom istoku.

Sertifikat koji će u Lucernu dobiti Lebane potvrđuje da ova lokalna samouprava poseduje vitalne faktore atraktivnosti sa pozitivnim uticajem na investicione prioritete kao i da radi sa optimizovanim rizikom ulaganja.