Jablanički okrug Jug Srbije Lebane

Opštini Lebane odobren projekat „Fer početak u životu“ koji finansira Evropska Unija

Projekat “Fer početak u životu“, finansira Evropska Unija u okviru programa “Evropska podrška za inkluziju Roma – jačanje lokalnih zajednica za inkluziju Roma“.

Program sprovodi Stalna konferencija gradova i opština (SKGO) i ima ulogu Ugovornog autoriteta, odnosno Ugovor o dodeli bespovratnih sredstava, potpisali su SKGO sa jedne, a Opština Lebane i partner na projektu – udruženje građana “Arka“, sa druge strane.

Vrednost projekta je 55.105 EUR, od čega opština Lebane učestvuje sa 5.510,5 EUR.

     Ključne aktivnosti na projektu su:

  • Obuka za rad sa decom po sertifikovanom programu “Ni crno ni belo“, za predstavnike predškolske ustanove, osnovnih škola, pedagoških asistenata i članove Mobilnog tima. Obuka ima za cilj da promoviše toleranciju, interkulturnost i uklanja predrasude.
  • Diversifikovani programi – igraonice za decu od 3 do 5,5 godina u odeljenjima predškolskog obrazovanja u školama Vuk Karadžić i Radovan Kovačević (mešovite grupe).
  • Radionice za romsku decu od 3 do 5,5 godina i njihove roditelje.
  • Škola roditeljstva – radionice za roditelje.
  • Školica za mame i bebe – Radionice za roditelje dece do 3 godine starosti.
  • Manifestacija za promociju tolerancije na Dan Roma 08.04.2020. godine

Iz sredstava projekta biće obezbeđeni didaktički materijali, edukativne igračke, potrošni materijal, užine i osveženje, oprema za dečji vrtić i predškolska odeljenja u osnovnim školama.

Projekat “Fer početak u životu“  traje od septembra 2019. do septembra 2020.godine.

 

Info centar juga