Društvo Jablanički okrug Jug Srbije Lebane Vesti

Opštini Lebane odobreno 8 miliona dinara za novi arterijski bunar čime se obezbeđuje redovno vodosnabdevanje, pogotovo u letnjim mesecima

Predsednik opštine Lebane Ivan Bogdanović, juče je potpisao ugovor sa predstavnicima iz Kabineta ministra za razvoj nedovoljno razvijenih opština u Nišu, gde je opštini Lebane odobreno 8 miliona dinara za novi arterijski bunar.

„U prethodnom periodu smo obezbedili sve neophodne dozvole, koje nisu obezbeđene ni prilikom njihovog iskopavanja 2013. godine, za bunare koji nisu bili u funkciji kako bismo rešili problem vodosnabdevanja u opštini Lebane“ istakao je predsednik Bogdanović.

Izgradnjom još jednog bunara i realizacijom ovog projekta bi se obezbedilo redovno vodosnabdevanje na teritoriji opštine Lebane, pogotovo u letnjim mesecima.

Opština Lebane obavezala se da će sufinansirati ovaj projekat i izdvojiti oko 6 miliona dinara za izgradnju, kao i svu neophodnu dokumentaciju i povezivanje bunara u Ždeglovu za vodosnabdevanje. Ukupna vrednost projekta iznosi 13.989.351 dinara.