Jablanički okrug Jug Srbije Lebane Leskovac Vesti

Opstinski savez Leskovac SGS saveza golubara bogatiji za još jedno udruženje

Opstinski savez Leskovac SGS saveza golubara bogatiji je za još jedno udruženje koje je pristupilo ovom savezu. Udruženje SGS-39 Mladost – Ždeglovo koje broji 17 članova, starosti od 20 do 25 godina postalo je članica ovog saveza.

Predsednik Udruženja Mladost-Ždeglovo Nemanja Stanković kaze da su pristupili Opstinskom savezu Leskovac SGS saveza jer smatraju da je to idealna sredina za dalji razvoj i isto krasi poštenje u takmičenjima na svim nivoima.

„Buduci da golubarstvo jednostavno odumire, deca se sve više okreću igricama na telefonu, tabletu ili kompijuteru dok golub retko postaje ljubimac. Veza između čoveka i goluba veoma je drevna. Počev od rađanja, civilizacije, pa kroz njen celokupan razvoj, čovek se pokazuje kao neko ko je opčinjen golubom, njegovim visokim i gracioznim letom. Sposobnost goluba da jedri u plavetnilu nebeskih sfera tamo gde po mnogim verovanjima, borave bogovi, dovela je do toga da mu čovek dodeli ulogu posrednika između nebeskog i zemaljskog sveta. Čovek je ponudio golubu dom, negu i neizmernu ljubav, a golub čoveku – lepotu svog leta i radost povratka domu. Savez čoveka i goluba traje sve do današnjeg dana“ – poručuje Stanković i poziva sve zainteresovane da im se predruže.

Zainteresovani bliže informacije mogu dobiti na broj telefona 062-84-92-899

 

(Kraj)

Komentari

Svaki korisnik je lično odgovoran za svoj objavljeni komentar. Objavljeni komentari korisnika nisu stav redakcije portala. Info Centar Juga ne garantuje za tačnost informacija iznetih u komentarima korisnika i zadržava pravo da bez upozorenja ukloni svaki komentar koji sadrži reči mržnje, rasizma, vređanja ljudskog dostojanstva ili bilo kakvog drugog oblika nepoštovanja i ugrožavanja drugih.

Komentara: 1

  1. Svaka cast na ovakvom tekstu ,hvala medijskoj kuci Infocentarjug.rs koja objavljuje tekstove o nama golubarima I nasim aktivnostima.
    Pozdrav za urednistvo

Komentarisanje je zatvoreno.